ONLARA YAŞAM HAKKI TANIMIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ONLARA YAŞAM HAKKI TANIMIYORUZ!


 

Hayvanseverlerin seferber olduğu caretta caretta öldü

Erdemli’de deniz yüzeyinde yaralı olarak görülen ve hayvanseverlerin kurtarmak için seferber olduğu caretta caretta türü deniz kaplumbağası kurtarılamadı. 

Mersin’in Erdemli ilçesi merkezindeki Topraksu Tesisleri ile balıkçı barınağı arasında kalan bölgede deniz içinde yaralı bir kaplumbağa gören hayvanseverler, durumu belediye ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkililerine bildirdi. Ancak yaralı olduğu anlaşılan caretta carattanın bir süre sonra deniz yüzeyinde hareketsiz kaldığı görüldü. 
Dalgayla birlikte kıyıya vuran carettanın öldüğünü gören hayvanseverler, büyük üzüntü yaşadı. Olayı haber alarak gelen hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, carette üzerinde inceleme yaptı. İğdigül, "Ben veteriner hekim değilim ama şöyle baktığımda herhangi bir darp izi yok. Yüzgeçlerinde bir bağlanma yok, boğulma yok. Bizim şüphelendiğimiz olay balık ağlarına takılıyor, balıkçılar da çıkarıyor. Duyarlı olanlar 'ağım parçalanmış önemli değil' diyor. 'Carettayı yaşatayım ağımı yeniden örerim' diyor. Ama bazı vicdansızlar, ağlarına takılan bu yavrularımızı, canlarımızı, carettaları öldürüyorlar. Taş bağlayıp boğmaya çalışıyorlar, işkenceyle kötü muamele ediyorlar" dedi.
Hayvanseverlerin yardımıyla sahil yoluna alınan ölü caretta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şubesi yetkililerince inceleme yapılmak üzere alındı. Üzerinde darp izi bulunmayan yaklaşık 50 kilo ağırlığındaki caretta carettanın kesin ölüm sebebi, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA