MIP’TEN “İŞİN İÇİNDE” SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP’TEN “İŞİN İÇİNDE” SAVUNMASI


 

Uluslararası Mersin Liman İşletmesi (MIP) gazetemizin sür manşetinde ve internet sitemizde yer alan “Ekvador-Mersin kokain hattında siyasi zırh: Liman işletmesi de işim içinde!” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şirketin bahsi geçen iddialarla ilgili bağlantısının bulunmadığı ifade edildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Limanı’nda ele geçirilen kokainlerin ardından CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ile birlikte saha çalışması yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın iddialarına ilişkin gazetemizde yayınlanan haber üzerine Mersin Limanı İşletmecisiAŞ’den yanıt geldi.

“CHP’li isimden çarpıcı uyuşturucu iddiası: “Ekvador-Mersin kokain hattında siyasi zırh: Liman işletmesi de işim içinde!” başlıklı haberde yer alan ifadelere tepki gösterilen açıklamada, gerçeklerin çarpıtıldığı iddia edildi.

Açıklamada, MIP’ın 11 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile imzalanmış olan İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereğince, tüm faaliyetlerini kanunlar çerçevesinde ilgili kamu kurumlarının gözetim ve denetiminde sürdürdüğü ifade edilirken Mersin Limanı’nın sadece limancılık faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan şirketin bahsi geçen haber içeriği ile herhangi bir ilgisi ve bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

 

“HER TÜRLÜ FAALİYET 559 KAMERA İLE İZLENİYOR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güvenlik tehditlerini tespit etmek/değerlendirmek ve uluslararası ticarette kullanılan gemileri ve liman tesislerini etkileyen güvenlik tehditlerini önleyici önlemler almak amacı ile IMO ‘nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) ISPS (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenliği) kuralları gereğince Mersin Limanı sınırlarında gerçekleştirilen her türlü yükleme / tahliye operasyonları, kapı giriş-çıkış operasyonları, gemi yanaşma/ayrılma veya yükleme/tahliye operasyonları, konteyner iç dolum/boşaltım hizmetleri ve diğer bütün terminal hizmetleri; Şirketimizin Güvenlik Birimi tarafından 559 adet kamera ile kesintisiz olarak 7/24 izlenmektedir. Ayrıca talepleri doğrultusunda Mersin Gümrük Müdürlüğü, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Gemi Kontrol Birimi, Mersin Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Kapılar Personelleri, Mersin Deniz Polisi, Mersin Limanı B Kapı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Binası CCTV Personelleri, Mersin Emniyet Müdürlüğü Liman Narkotik Büro Amirliği ve Ankara Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ile de bu görüntüler eş zamanlı olarak paylaşılmaktadır. Ayrıca Ankara Gümrük Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine 19 adet ilave dome kamera satın alınarak, yürürlüğe uygun şekilde belirlenen  yerlere monte edilmiş ve tarafımızca alınan önlemlere ek olarak, şirketimizce izlenemeyecek şekilde işbu kameraların tüm kontrolleri kendilerine verilmiştir”

 

“LİMANIN HERHANGİ BİR ALANINDA KÖR NOKTA BULUNMAMAKTADIR”

“Bununla birlikte haberde konu edildiği üzere, Limanımızın herhangi bir alanında kör nokta bulunmamakla birlikte, kanuni yükümlülüğümüz olan “30 günlük” kamera kayıtlarının depolanma süresi, Şirketimizin tüm paydaşlarına eksiksiz ve güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla yapmış olduğu yatırımlar neticesinde “60 güne” çıkarılmıştır. Benzer şekilde haberde iddia edilen “kopya mühür” konusunun da Şirketimiz ile herhangi bir bağlantısı kesinlikle söz konusu değildir. Liman içerisinde bulunan hiçbir konteynerin mührü Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı olmadan değiştirilemez, kırılamaz veya herhangi bir müdahaleye tabii tutulamaz. Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı doğrultusunda hizmet verilen veya verilecek olan tüm mühür işlemleri Gümrük Memuru kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Mühür sürecinde Şirketimizin herhangi bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Şirketimiz, 2007 yılından bu yana şeffaf ve hesap verebilir kurum kültürü doğrultusunda, tüm faaliyetlerini kanunlar çerçevesinde tam ve eksiksiz şekilde yerine getirmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA