GENÇLEŞTİRME ADI ALTINDA KATLİAM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇLEŞTİRME ADI ALTINDA KATLİAM!


 

Kente yakın kırsal mahallerden biri olması nedeniyle rantın yüksek olduğu Emirler Mahallesi’nde orman gençleştirme çalışmaları çerçevesinde adet katliam yapıldı!

Hediye EROĞLU

 

Mersin’de sık sık gündem olan çevre katliamlarına bir yenisi eklendi. Ardı arkası kesilmeyen doğa tahribatlarının son adresi merkez Yenişehir ilçesinin kırsal mahallelerinden biri olan Emirler oldu.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yöntemiyle orman gençleştirmesi adı altında yapılan kesimler, bölgede ağaç katliamına neden oldu.

Yaşananları haber alan çevreciler ile yöre sakinleri bölgeye giderek inceleme yaparak ağaç katliamını kayıt altına aldılar.

“Emirler ormanı bizimdir, ranta kurban etmeyeceğiz” diyen çevre sakinleri ve çevreciler bugün bölgede bir araya gelerek basın açıklaması yapacak ve yetkilileri göreve davet edecekler. 

 

KENTE EROZYON UYARISI!

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, Emirler Mahallesi ve çevresinde bulunan ormanlık bölgesi Mersin’in akciğerleri olduğunu söyleyerek, “Bu alanlarda mevcut bulunan ormanların ekosistemi bir bütün olup, ormanlık alanın zemin yapısı killidir ve bölgenin alan yapısı eğimlidir. Ormanlık alanlarının yanında meralar yer almaktadır. Bu bölgede yaşayan insanların bir kısmı hayvancılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Bu bölgede yayla turizmi yapılmaktadır.

Emirlerde Orman gençleştirmesi adı altında yapılan ağaç katliamı ormanın ekosistemine, bölgenin iklimine, hayvancılığına, tarımına ve yayla turizmine çok zarar verecektir. Ayrıca ormanlık alanının eğimli olması ve toprağın killi olması nedeniyle bölgede erozyona neden olacaktır. Emirler ormanları bizimdir. Ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Yetkililerden Mersin halkının sesine kulak vererek orman katliamını durdurmasını talep ediyoruz” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA