NE YAPACAKSINIZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NE YAPACAKSINIZ?


 

Kentin yıllardır beklediği yatırımlar ile ilgili hükümet vaatten ileriye gitmeyen bir tutum sergilerken kent lobisinin çatı kuruluşu konumundaki MTSO’dan gelen, “MTSO yatırımlara sahip çıkacak!” açıklamasının altı boş kaldı!

Özellikle Konteyner Limanı’nın kentten gitmesine izin verilmeyeceğini savunan MTSO Başkanı Kızıltan, bu durumu engellemek için ne yapacaklarına dair bir yol haritası belirlemektense, “Mersin’in yatırımlarının başka yerlere gitmesine izin vermeyeceğiz” demekle yetindi.

 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in yıllardır geciken Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı, Karboğazı, Kazanlı turizm projesi ve konteyner limanı yatırımları lobisizlik ve ilgisizlik nedeniyle hayata geçmezken, “Sahip çıkacağız, gitmesine izin vermeyeceğiz” söylemlerinden öteye gitmeyen açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’in durumunu değerlendirdi.

“Mersin kendisine verileni ülkesine misliyle veren bir kenttir” diyen Kızıltan, “Ne dünyanın ne de ülkemizin beklediği ve doğal olarak hazırlıklı olamadığımız korona virüs salgınına rağmen 2020 yılında Mersin iş dünyası olarak üretmeye, çalışmaya, ihracat yapmaya, yeni pazarlar bulmaya ve istihdam sağlamaya devam ettik. Büyük fedakarlıklar gösterdik, zarara uğradık ama pes etmedik. Bazı sektörlerimizde büyük kayıplar verdik ki özellikle hizmet sektörleri, yeme içme mekanları, turizm tesisleri bunların başında gelmektedir” dedi.

 

“MERSİN’İN YATIRIMLARININ BAŞKA YERLERE GİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Son zamanlarda Mersin’e söz verilen, yeri Mersin olarak planlanan ve belgelere geçen yatırımların bir takım kulislerle, lobilerle başka yerlere kaydırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu hem ülke adına bir israftır hem de etik olarak yanlış bir tutumdur. Bu yatırımlar büyük fizibilite çalışmalarıyla, bilimsel etütlerle ve ekonomik karlılık hesaplamalarıyla karar verilmiş yatırımlardır. Öyle basit kent lobileri ile yatırımların başka yerlere kaydırılma çabaları ülkemize verilen bir zarardır. Bunu söylemekteki amacım son zamanlarda Mersin Konteyner Limanı Projesi’nin başka bir ile gideceğine yönelik söylentilerdir. Mersin lojistik anlamda bu limanın yapılacağı en etkin, en karlı tek yerdir. Etkin ve karlı liman yapmak için sadece deniz kenarında olmak yetmez. Kentin lojistik kültürü, birikimi, bütüncül alt yapısı, lojistik şirketlerinin sayısı, ulaşım filosu hepsi düşünülmelidir. Mersin bu anlamda sadece Akdeniz’de değil, dünyada marka bir kenttir. Bu markayı yaratmak kolay değil. 150 yılın sonucu ve emeğidir bu. Bu anlamda biz Mersin iş dünyası olarak yatırımların kulislerle, kent lobileriyle değil, akılla, bilimsel verilerle ve optimum karlılık ve verim gözetilerek yapılması taraftarıyız. Mersin bu kriterlere uymayan, hak etmediği, zorlama hiç bir yatırımın taraftarı ve talepçisi olamayacaktır. Ama bu kriterlere uyan Mersin yatırımlarının da elimizden alınmasına sessiz kalmayız, izin vermeyiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Fuat Oktay Lütfi Elvan Bakanımızın sorusu üzerine tüm Türkiye Cumhuriyeti önünde söz verdi. ‘Konteyner Limanı yeri Mersin’dir’ dedi. Devletin sözü esastır. Hiçbir il, grup, lobi Mersin’de karar verilmiş yatırımların yerinin değiştirilmesi için boşuna çalışmasın. Mersin, yatırımlarının takipçisidir. Bu noktada Mersin vekillerimizin, başta sayın Lütfi Elvan olmak üzere, sayın Valimizin, kentin tüm kamu yöneticilerinin ve temsilcilerinin de Mersin yatırımlarının yakından takipçisi olmaları bizim için ayrıca sevindirici ve umut vericidir. Mersin için emek veren, bir çivi çakan herkese teşekkürler. Ama unutulmasın Mersin kendisine verileni misliyle ülkesine geri veren bir kenttir.”  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA