ÇİFTÇİYE; HACİZ ÜSTÜNE HACİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİYE; HACİZ ÜSTÜNE HACİZ!


 

TBMM kürsüsünden iktidara, “Çiftçinin sığınacağı hiçbir kurum kalmadığı” diyen CHP’li Gökçel, Tarım Kredi Kooperatiflerinden sonra sulama birliklerinin de haciz göndermeye başladığını açıkladı.

Haber Merkezi

CHP Mersin milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, borçlarını ödeyemeyen çiftçileri TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Tarımla ilgili sorunları yakından takip eden ve sık sık gündeme getiren Gökçel, iktidarın tarım politikaları sonucunda çok zor şartlar altında üretim yapıldığını ve çiftçilikle uğraşanların artık sığınabilecekleri bir kurum kalmadığını ifade etti.

 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDEN SONRA SULAMA BİRLİKLERİ DE HACİZ GÖNDERMEYE BAŞLADI

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada Tarım Kredi Kooperatiflerinin ardından Sulama Birlikleri eliyle de haciz tebligatlarının gönderilmeye başlandığını ifade etti. Gökçel, “Tarım Kredi Kooperatiflerinin hacizlerine, şimdi de Sulama Birliklerinin hacizleri eklendi. Sulama Birlikleri borcunu ödeyemeyen çiftçilerimize haciz tebligatları yollamaya başladı. Üretimin olmazsa olmazı su için, sermaye mantığıyla tedarik yapılmaya çalışıyor. Enerji şirketleri ve Sulama birlikleri eliyle çiftçiler mağdur ediliyor. Çiftçiler, üretim yapanlar özel şirketlerin insafına bırakıldı. Üretim yapmaya çalışan üreticilerin sığınacağı hiçbir kurum kalmadı” diye konuştu.

 

“ALLAH AŞKINA SİZ NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de kooperatif ve birliklere borcu olan çiftçilerin durumuna değindi. Çiftçilerin çok zor şartlarda ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Gökçel, “Çiftçiler haciz kıskacında, üretim yapamıyorlar, gelir elde edemiyorlar” dedi. Konuşmasında iktidarı eleştiren Gökçel, “Çiftçinin traktörünü aldınız, hayvanlarına el koydunuz, yetmedi suyunu kesiyorsunuz! Allah aşkına siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA