Biraz geç olmadı mı?


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin’in geleceğini belirleyen 1/100 binlik ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndan sanayi ve ticaret alanlarının çıkartılmasına MTSO Başkanı Aşut’tan 20 gün sonra tepki geldi. Aşut, konuyla ilgili bakanlıkla görüşme yapacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, basınla bir araya gelerek gündemi ve çalışmaları hakkına bilgi verdi. Toplantıda, RİS-Mersin Projesi, Sanayi Akademisi, Kobi Akademisi,  Kümelenme ve Avrupa Bisiklet Yarışması başlıklarına değinen Başkan Aşut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100 binlik Mersin Çevre Düzeni Planı’ndan ekonomik alanların ve yatırımların tıraşlanmasına tepki gösterdi.

20 GÜN SONRA GELEN AÇIKLAMA

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen 1/100 binlik Mersin Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’ne onay çıkarken, içerisindeki ekonomik alanların bir kısmının çıkartıldığı, bir kısmının da küçültüldüğü ortaya çıkmıştı.

Konunun gündeme geldiği Büyükşehir Belediye Meclisinde söz alan HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6 Nisan 2017 tarihinde onaylanan Mersin Çevre Düzeni Planı’ndan organize sanayi bölgesi, küçük sanayi sitesi, sanayi depolama alanları, karma sanayi siteleri ve Karaman – Mut Demiryolu hattının Kargapınarı’na kadar olan kısmının çıkartıldığını söylemişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise lojistik alanı ve küçük sanayi sitelerinin de küçültüldüğünü onaylamıştı.

Kent için hayati öneme sahip olan sanayi ve ticaret alanlarının plandan çıkartılmasına birçok çevreden tepki gelirken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aşut’un suskunluğu tepki toplamıştı. Dün basınla bir araya gelen Başkan Aşut, imarla ilgili sorunların çözülmediğini söyledi. 1/100 binlik Çevre Düzeni Planında ulaştırma anlamında kent adına büyük kazanımlar olduğunu ancak, aynı şeyi sanayi ve ticaret alanları adına söyleyemeyeceklerini kaydeden Başka Aşut, “Sanayi alanları bizim istediğimiz türde olmadı, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yaptık. Bakanlıklarla da mevzuat konusunda görüşmeler yaptık” diye konuştu.

“NÜKLEERLE ÇALIŞMAK STANDARTLARIMIZI ARTTIRACAK!”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ile ilgili yaptığı “Nükleer santralin nimetlerinden faydalanmalıyız” açıklaması nedeniyle doğa savucuları tarafından eleştirilen Başkan Aşut, “Elbette işe önce kendi bölgemiz ve hinterlandımızdaki önemli projelerle başlama arzusundayız. Ama bu arzumuzun sadece Mersin’deki nükleer santralle ilişkilendirilmesi çok anlamlı değil. Çünkü bizim amacımız Türkiye’nin de ötesinde, yurt dışındaki endüstriyel anlamda büyük müteahhitlik işlerini almaktır. Nükleer ile çalışmaya başlamamız standartlarımızı Rus kalitesine çekmemizi de beraberinde getirecektir.

Özellikle enerji sektörü ve endüstriyel alanlar uzmanlık gerektiren ve güçlü girişimcilerin olduğu alanlar” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA