Mersin Barosu’nda siyaset gerilimi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Barosu’nda siyaset gerilimi!


 

Baro Başkanı Ali Er’in şaibe iddialarının gündemde olduğu Anayasa Referandumu’na dair yaptığı ‘Sonuçlara saygı duymak gerekiyor” açıklamasına avukatlardan tepki geldi. Avukatlar barodan hukuki bir açıklama beklediklerini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nda koltuğa oturduktan sonra skandallarla gündeme gelen, referandum sürecindeki suskunluğu ile eleştirilerin hedefi olan Mersin Barosu Başkanı avukat Ali Er’in, 16 Nisan Anayasa Referandumu’na dair yaptığı açıklamaya tepki geldi. Birçok siyasi partinin, STK’nın, emek örgütünün, avukatın sonuçlara dair itirazını gereksiz bulan, sonuçlara saygı duyulması gerektiğini belirten Er’e Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar “Siyasi değil hukuki açıklama bekliyoruz” diye tepki gösterdi.

BARO BAŞKANI ER: “İTİRAZLAR GEREKSİZ”

Referandumdan 15 dakika sonra mühürsüz oyların kabul edileceğini belirten ve büyük tepki toplayan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) itirazları objektif olarak, hiçbir şaibeye yer vermeden değerlendirip karar vermesi gerektiğini aktaran Er açıklamasında, “Bugünden itibaren gereksiz tartışmalarla ülkemizin gündemini meşgul etmek yerine, tüm Türkiye olarak herkesin yeni hedeflere odaklanmasında fayda görüyorum. Sonuçlara saygı duymak gerekiyor. Sonuçlar seçimin galibi olmadığını aksine Ülkemizin yarısına yakını veya yarısının da sesine kulak verilmesi gerektiğini göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

HANİ BARO SİYASET DIŞI KALACAKTI?

Baro Başkanı Er’in açıklamasına tepki göstererek siyasi değil hukuki bir açıklama beklediklerini belirten Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar, “Mersin Barosu Başkanı ‘Baro siyasi partilerin arka bahçesi olmayacak, baroyu siyaset dışı tutacağız, suskunluğumuz asaletimizden gelir’ diyordu. Birden siyaset yapma aşkı mı tuttu, Demek ki suskunluğu asaletten değilmiş. Başta söylemediğin şeyi bari sonunda da söylemeseydin” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA