FACEBOOK PROTOKOLÜ İMZALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FACEBOOK PROTOKOLÜ İMZALANDI


 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Facebook, Habitat Derneği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Mersin Facebook İstasyon’un protokol imza töreni MTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

18 Kasım Pazartesi günü düzenlenen protokol imza töreninde ilk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır arasında Mersin Facebook İstasyon Protokolü imzalandı.

Ayrıca Mersin Facebook İstasyon’un Üniversitemizin Genç Girişimci Merkezi Girişim Limanı çatısı altında akademisyenlere, öğrencilere ve girişimcilere hizmet vermesi amacıyla hazırlanan protokol de Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan tarafından imzalandı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektörlük görevine geldiğinde ilk ziyaretini gerçekleştirdiği yerin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu, burada da tavsiye edilen bilgisayar mühendisliği bölümünün hemen aktive edildiğini ve beş yıldır mezun vermeye başladığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Çamsarı Üniversitenin proje üretimi, girişimcilik ve dijitalleşme konularına büyük önem verdiğini söyleyerek ‘’Başta Teknoparkımız olmak üzere İlimizde birçok kuruluşta  sadece bilgisayar mühendisliği bölümünden değil, hem yeni kurduğumuz hem de eskiden beri süregelen  bölümlerimizden mezunlarımız  var. Yapay zekayla ilgilenen arkadaşlarımız da var burada. Teknoparkımıza çok güveniyoruz. 80 tane firmamız var. Türkiye’nin dördüncü büyük Teknoparkı. Teknoloji Transfer Ofisimiz, Proje Ofisimiz, tümünün ciddi başarıları var" dedi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, güzel bir projeye imza attıklarını belirterek dijitalleşmenin sadece birilerinin hazırlayıp sunduğu yazılımları kullanarak olacağına inanmadığını, dijitalleşme teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaştırılması, kurulması ve üretilmesiyle ancak dijitalleşme ortamına geçilebileceğini belirtti.

“GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ KONUSU DİJİTALLEŞME”

İmza töreni öncesinde ise Girişimcilik ve Yeni Teknolojiler konulu panel düzenlendi. Panele, TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kiper, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Osman Kiper, Facebook İstasyon’un eğitim hizmetleri hakkında önemli bilgiler vererek günümüzün en önemli konusunun dijitalleşme olduğuna değindi. Sezai Hazır, Facebook İstasyon projesinin Türkiye'deki Kobiler ve girişimciler ile Facebook'un dünya genelindeki işbirliği ağı arasında bir köprü oluşturacağını ifade etti. Handan Köse ise Facebook İstasyonu projesinin Kobilerin yanı sıra akademisyenleri, öğrencileri, gençleri, girişimcileri, gazetecileri, girişimci adaylarını ve birçok kişiyi kapsadığının, onlar için yol haritası olabileceğinin altını çizdi. Panel soru cevap bölümüyle son buldu.

Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan tarafından, Sezai Hazır ve Handan Köse’ye günün anısına plaket takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA