ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU


 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu ve İş Kulübü işbirliğinde 1. İş’te Gençlik Buluşması düzenlendi. Sosyal Çalışma Programı katılımcısı üniversite öğrencilerini iş gücü piyasasına hazırlamak, istihdam edilebilirliklerini arttırmak, iş arama becerileri konusunda güçlendirmek, 2019 Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Mersin İŞKUR hizmetleri anlatmak amacıyla MTSO konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Etkinliğe, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt ile iş gücü piyasasını yön veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

“İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Mersin İŞKUR İl Müdürü Bozkurt, 1. İş’te Gençlik Buluşması’nın açılışında yaptığı konuşmada, işsizliğin bugün dünyanın ortak sorunu olduğunu vurguladı. Neredeyse tüm dünyada genel işsizlik oranının iki katı düzeyinde seyreden genç işsizlik olgusunun da önemli olduğunu belirten Bozkurt, Türkiye İş Kurumu 2023 istihdam hedefleri çerçevesinde, aktif iş gücü piyasaları ve çalışma politikaları sayesinde Türkiye’de genç işsizlik sorununu istihdam politikaları ile aşmaya çalıştıklarını söyledi. İş gücü piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un aktif iş gücü programları sayesinde iş gücüne katılım oranının her geçen gün arttığını ifade eden Bozkurt, 2017’de başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin kapsamının 2018 ve 2019 yıllarında genişletildiğine işaret etti. Bozkurt, “Bu çerçevede, bir taraftan özellikle gençlerin, kadınların ve engelli vatandaşlarımızın daha fazla iş hayatına atılmaları, diğer taraftan ise işverenlerimizin üzerindeki personel maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir. Bu yıl da işverenlerimiz, iş arayanlar, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler gibi ilgili tüm taraflarla diyalog ve işbirliğimizi artırarak, iş gücü piyasasını sadece izleyen değil, yönlendiren kurum olma yönünde önemli adımlar atmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“İŞKUR, 2019 YILI 26 AĞUSTOS İTİBARİYLE 16 BİN 796 KİŞİYİ ÖZEL SEKTÖRDE İŞE YERLEŞTİRDİ”

Mersin iş gücü piyasasından veriler paylaşan Bozkurt, il genelinde 17 bin 433 firmanın yanı sıra küçük esnafın da bulunduğunu kaydetti. Mersin’de 2018’de İŞKUR tarafından 25 bin 787 kişinin işe yerleştirildiğini bildiren Bozkurt, “Bunlardan 7 bin 694’ü genç işe yerleştirme, 5 bin 138’i de üniversite mezunu işe yerleşen kişiler. 2019 yılı 26 Ağustos itibariyle İŞKUR tarafından özel sektör iş yerlerine 16 bin 796 kişi yerleştirildi. Bunlardan 5 bin 36’sı genç işe yerleştirme, 3 bin 367’si üniversite mezunu işe yerleşen kişiler. 2018 yılında 8 bin 889, 2019 26 Ağustos itibariyle 6 bin 512 kişi mesleki eğitim ve programlarımızdan yararlanarak iş gücüne katıldılar” ifadelerini kullandı.

Sosyal Çalışma Programının, ilk kez bu yıl Temmuz ayında başladığını dile getiren Bozkurt, 20 bin öğrencinin bu programa başladığını söyledi. Yerleştirmelerin merkezi kura sistemiyle yapıldığını belirten Bozkurt, bu öğrencilerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildiklerini anlattı. Bozkurt, bu programla hedeflerinin, üniversite öğrencilerinin iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak, teknik becerilerini artırmak, takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirmek olduğunun altını çizdi. Bozkurt, öğrencilerin, program kapsamında kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması; kütüphanelerin bakımı ve düzeni; kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalıştıklarını kaydetti.

Milletvekilleri Taşkın ve Özkan’ın da birer konuşma yaptıkları etkinlikte, iş dünyasının profesyonelleri üniversite öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA