AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLARDAN OTURMA EYLEMİ


 

Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yapmasına izin verilmeyen avukatlar, adliye bahçesinde oturma eylemi yaptı.

SONER AYDIN

 Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İnsan Hakları Derneği Cezaevi Komisyonunun cezaevleri için adliye içerisinde yapmak istediği açıklamaya savcılığın talimatı üzerine izin verilmedi. Avukatlar ile açıklamanın dışarıda yapılmasını isteyen emniyet güçleri arasında süren tartışmanın üzerine avukatlar açıklama yapmaktan vazgeçti. Savcılığın talimatına tepki gösteren avukatlar adliye bahçesinde 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. 

“ADLİYE DIŞINDA AÇIKLAMA YAPMAYIZ!” 

Oturma eyleminin ardından açıklama yapan avukat Mehmet Altuntaş, “Eğer bu Başsavcılığın uygulaması ise Başsavcılığa, emniyetin ise emniyeti kınıyorum. Biz avukatlar olarak açlık grevlerine karşı, insanlar ölmesin diye açıklama yapmak istedik. Eğer buna izin vermeyecekseniz biz adliyenin dışında açıklama yapmak istemiyoruz. Biz avukatız, bizim yerimiz adliye” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA