CHP’nin gidişatında bir sıkıntı var!
Son yerel seçimlerde belediyelerde üstünlük elde eden ve iktidar yolunda önemli bir kazanım sağlayan CHP, adeta yaptığı iş ve işlemler ile kendi ayağına sıkarak başarısını gölgelemektedir.
Son olarak belediye meclislerinde genel siyaset yapma eğilimini arttıran CHP, özellikle Mersin’de bu durum giderek daha vahim bir hale getirmektedir.
DEM Parti, okulların açılması ile ilgili gündeme dair okul önünde gidip basın açıklaması yaparak iktidara tepkisini gösterirken CHP tüm ilçe meclislerinde eğitime ilişkin bir deklarasyon ile basın açıklaması yapma girişiminde bulundu. İlçe meclislerinde iktidar mensupları toplantıları terk ederek tepki gösterdi. Meclisler sabote edilmiş oldu.
Son olarak eğitim sorunları CHP tarafından Büyükşehir Meclisinde politize edildi!
Evet eğitimde sorunlar saymakla bitmiyor!
Evet eğitim en öncelikli konumuz olmalı!
Evet sorunların çözümü aranmalı, dile getirilmeli, aranmalı!
Ancak CHP’nin bir siyasi parti olarak bu arayışı yerel belediye meclislerinden sürdürme çabası konunun önem ve hassasiyetine zarar vererek, politize ederek siyasi kazanım çabası garip!
Üstelik Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’in mecliste sık sık genel siyasete ilişkin yorum yapmaktan kaçınılması ikazı yapmasına rağmen CHP’nin siyaset yapmasına çanak tutma çabası da tutarsızlığını bir kez daha ortaya koydu.
Mesele iktidarı korumak değildir!
Mesele eğitim sorunlarını gölgelemek değildir!
Eğitime ilişkin bir siyasi partinin eleştirilerini önerilerini sunma yeri, yerel öncelikle belediye meclisleri olmamalıdır!
Bu iktidarın ekmeğine yağ sürüyor!
Konu politize ediliyor!
Çözümden uzaklaşılıyor!
Ve siz buna çanak tutuyorsunuz!
Ama tabi sizin derdiniz sorunların çözümü değil de sadece siyasi kazanım ise sorun yok!
İktidar oluncaya kadar bu tutarsız davranışlarınızı haklı ve meşru kılma çabanızın sizi düşürdüğü durum güven kaybına neden olmaktadır.
Çıkın okulların önünde yapın bu basın açıklamalarını!
Partinizde büyük kitleler ile yapın!
Hak, hukuk, adalet yürüyüşünüzde koyduğunuz gibi bir tepki koyun ortaya!
Böyle yerel meclisleri kilitleyerek, ya da ‘kuşa bak’ diyerek nereye varmaya çalışıyorsunuz?
Belediye meclis gündemleri bu kadar önemliyken, imar planları yapılırken, arsalar satılırken sizin bu çabalarınız endişe veriyor!