AKDENİZ SİNEĞİNE KARŞI ÖNLEM ALINACAK MI?



7 Ekim 2016 Cuma 16:40

Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersinli üreticilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıyarak, “Bakanlık Akdeniz sineğine karşı önlem alacak mı?” sorusuna yanıt istedi.

Bu sorunun cevabı merakla bekleniyor:

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin ve yöresinde çok sayıda çiftçiyi mağdur eden, çiftçilerin ürünlerini yok pahasına satmasına neden olan Akdeniz sineği ile mücadelede yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı. Çamak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çiftçiye sahip çıkma çağrısında bulundu.
Mersin’de yaptığı geziler sırasında çiftçilerle buluşmuş ve çiftçilerin “Akdeniz sineği ile mücadele için ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz. Ürünlerde ilaç kalıntısı oluyor ve ürünümüzü yok pahasına satmak zorunda kalıyoruz” şikâyetleriyle karşılaşan Çamak, TBMM’nin çalışmalara başlamasının ardından çiftçilerin bu sorununu genel kurul gündemine getirdi. Genel kurulda söz alan Çamak, son 6 yıldır Mersin’de sebze ve meyve üretiminde önemli sorunlar yaşandığına dikkat çekti.

“ÜRÜNLER YOK PAHASINA SATILDI”
Milletvekili Çamak, “Bu yıl da ürünlerde yüksek oranda ilaç kalıntısı bulunması nedeniyle üretici ürettiğini ihraç edemedi, ürünler yok pahasına satıldı. Dolayısıyla, çiftçimiz çok ciddi mağduriyet yaşadı. Üreticilerle konuştuğumuzda, Akdeniz sineğiyle mücadele etmek için kontrolsüz ilaç kullandıklarını, aksi hâlde ürün yetiştirmenin mümkün olmadığını ifade ettiler. Tarım Bakanlığı bu konuda tüm bölgeyi kapsayacak şekilde, başta Akdeniz sineği olmak üzere diğer zararlılarla mücadele etmek konusunda bir girişimde bulunmayı, önlem almayı düşünüyor mu” diye sordu.





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA