94 yıl sonra suya kavuştular | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

94 yıl sonra suya kavuştular


 

Mersin’in Aydıncık İlçesi’ne bağlı Karaseki Mahallesi 94 yıl sonra içme suyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Aydıncık İlçesi’nde bulunan Karaseki Mahallesi’ne yaklaşık 8 kilometre su terfi hattı döşeyerek, Karasekililerin 94 yıl süren içme suyu özlemine son verdi.

Açılan sondaj kuyularının sonuç vermemesi ve coğrafi konumu sebebiyle içme suyu hattı döşenmesi imkânsız denilen 500 metre irtifaya sahip 25 haneli Karaseki Mahallesi’nde MESKİ’nin çalışmaları ile evlerin musluklarından su akmaya başladı. Daha önce su sorunu nedeniyle büyük ölçüde göç veren ve mahallede kalan hanelerle ayakta kalmaya çalışan Karaseki Mahallesi’nin suya kavuşması ile mahallede duygusal anlar yaşandı.

Aydıncık İlçesi Karaseki Mahallesi Muhtarı Kemal Servili, bugüne kadar köyde yaşanan susuzluk nedeniyle büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin çalışmaları ile imkânsız denilen içme suyu hattına kavuştuklarını söyledi. Muhtar Servili, “Ben kendimi bildim bileli burada susuzluk problemi yaşıyoruz. Hep eşeklerle su taşıyorduk. Birçok kere dilekçe verdik. ‘Buradan su çıkmaz’ dediler. Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptık. Su getirilmesi imkânsız denilen mahallemize su getirdiler. Allah Başkan Kocamaz’dan ve çalışanlarından razı olsun” dedi.

Karaseki Mahallesi’nin en yaşlısı olma unvanına sahip 90 yaşındaki Ömer Ali Kaya ise mahallelerine su geldiğini görmenin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “1927 doğumluyum, Karaseki Köyü’nün en yaşlısı benim. Bu köy geçmişten bu yana su sorunu yaşadı. Soğuksu dediğimiz bölgeden suyu buraya getirdiler. Arazimiz bol ama susuzluktan hep göç verdik. Şimdi ne şükür içme suyumuz geldi. Allah ondan razı olsun. Bu memlekete böyle yöneticiler lazım” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA