Mimar Sinan Parkı coşkulu bir törenle açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mimar Sinan Parkı coşkulu bir törenle açıldı


 

Mimar Sinan’ı Anma Haftası kapsamında Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan, büyük usta Mimar Sinan’ın Anıt ve Parkı’nın açılışı törenle yapıldı.

Açılış törenine; Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar bir konuşma yaptı. Balkanlardan Yakın Doğuya, çok geniş bir coğrafyada Osmanlı kültür dünyasının en özgün mimarisini yaratan büyük usta Mimar Sinan’ın ölümünün 429. yılında sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyleyen Sakar, “Mimar Sinan anısına bu parkı kentimize kazandıran ve büyük ustayı ölümsüzleştiren Yenişehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Genç’e odam ve tüm mimarlar adına teşekkür ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de, açılışta yaptığı konuşmasında; “Bugün burada Mimar Sinan Parkının ve heykelinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mimar Sinan’ın heykelini yaparken, Türkan Saylan’ın da büyük bir büstünü yaptık. 9. Caddede bulunan 18.000 metrekarelik Türkan Saylan Parkı’na koyduk. Bunların yanında 2 adet Atatürk heykeli yaptık. Birini Pirireis Parkına, diğerini de şu anda 44 metrekare olarak yapımı devam eden 50. Yıl Mahallesindeki bir parkımıza koyduk. Ayrıca Nazım Hikmet’ in vasiyetine uygun olarak Irgat Osman’ın heykelini yapıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde Yenişehir’e yakışan birçok heykelin yapımını gerçekleştireceğiz” dedi.

“HİZMETLERİMİZ SÜRECEK”

Yenişehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden de bahseden Genç, “Şu anda Yaşlı Yaşam Merkezi’mizin yapımı devam etmektedir. Bu proje Kültür Merkezi’nden daha büyük bir proje. 2018 yılının ortalarında açılışını yapacağız. Üniversite öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan 400 kişilik bir yurt projesi hazırladık. Şu anda ihale aşamasında, bu projede 2018 yılının ortalarında hizmete girecek. Ayrıca günlük ortalama 2000 kişinin faydalanabileceği Sağlık Polikliniğinin yapımına başladık. Yıl sonuna kadar bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halk Eğitim Merkezi projemizin ihalesi tamamlandı, yapımı devam ediyor. Yenişehir Belediyesi olarak önem verdiğimiz projelerden biri olan Bilim Deney Merkezi’nin yapımına başladık. Eskişehir’de bulunan Bilim Merkezinden daha büyük olacak olan bu merkezde öğrenciler kendileri deney yapacaklar, dünyamız, gezegenler ve evren hakkında bilgiler öğrenecekler. Belediye Başkanlığım devam ettiği sürece Mersin’e ve Yenişehir’e yakışan hizmetler ve projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA