Sahte plakaya karşı darphane mührü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte plakaya karşı darphane mührü!


 

Mersin’de sahte plaka kullanımı önlemek amacıyla darphane mühürlü plaka dağıtımı yapıldı. Yetkili konfederasyon dışında mühürlü plakalar üreten kurum ve kuruluşlara 10 milyon, dağıtan ve pazarlayanlara ise 5 milyon lira idari para cezası ve mahkumiyet gelecek.

SONER AYDIN

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın oda başkanlarına sahteciliğin önlenmesi için darphanede basılan mühürleri dağıttı. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda düzenlenen törenine İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, emniyet yetkilileri ile oda başkanları katıldı. Tören öncesi basın mensuplarına bilgi veren Başkan Apaydın, amaçlarının sahte plaka ile terör, hırsızlık veya gasp olaylarına karışan araçları trafikten men etmek olduğunu söyledi.

10 MİLYON LİRA PARA CEZASI GELİYOR

Yurt içinde kullanılan kamu ve özel plakaların sahtelerinin yapılarak bir takım olaylarda kullanıldığını dile getiren Başkan Apaydın, “Uzun yıllardır yaptığımız bu işin içine illegal kişiler, internet üzerinden bu işi yapan kişiler girdi. Bu kişiler sahte plakalar üretmeye başladılar. Ne var ki TŞOF'un dağıtığı ve şoförler odalarının sattığı bu plakalar dışında birçok yerde de bu plakaların satıldığı tespit edildi. Bu sahte plakalarla uzun süredir uğraşıyorduk. Son zamanlarda Kanun Hükmünde Kararname ile bir yasal düzenleme yapıldı. İdari para cezalarının yanında yargı kapısı da açıldı ve bunu bir nebze durdurduk. Ancak tam durmadı. Amacımız sahte plaka veya ikiz plaka ile bu terör olaylarına, hırsızlık, gasp olaylarına karışan araçları men etmektir. Ankara'da gerçekleştirilen 2 bomba yüklü aracın da plakaları sahte, yani ikiz plakalı çıktı. Bu mühürlerle tek tipe geçmek için çok mücadele verdik. İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile hazırlanan bu yasa gereğince bu plakaları bizim dışımızda üreten kurum ve kuruluşlara 10 milyon idari para cezası ve mahkumiyet. Bunu dağıtan ve pazarlayanlara 5 milyon, araçlarına sahte plaka takanlara da çeşitli para cezaları geldi. Bunu biraz daha ileri götürerek bu sahte plakaları veya yönetmeliğe uygun olmayan plakaları takan araçlar 1 Temmuz'dan itibaren fenni muayenelerini yaptıramayacaklar. Ancak ileride değiştirmek suretiyle yasal plakası olup da üzerinde halen oda mühürleri olanlar geçerli” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yetkili oda başkanlarına darphanede basılan mühürler teslim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA