Mersin’de Suriyeli gerginliği! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Suriyeli gerginliği!


 

Mersin’de çoğunlukla Arap Alevi vatandaşların yaşadığı Adanalıoğlu Mahallesi’nde mahallelilerle sığınmacılar arasında yaşanan gerginlik sonucu emniyet güçleri yaklaşık 1000 göçmeni başka bölgelere tahliye etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak çoğunlukla Arap Alevi vatandaşların yaşadığı Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu  Mahallesi'ne yerleşen ve burada tarım işçisi olarak hayatını sürdürmeye çalışan Suriyeli göçmenlerle, bölge  halkı arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma daha sonra taşlı sopalı kavgaya dönüşünce, her iki taraftan toplanan kalabalık bir birine girdi. Olaylarda Suriyeli bir göçmen yaralanırken, bazı iş yerlerinin camları kırıldı, bir otomobil hasar gördü.

Yaşanan gerginlik üzerinde bölgeye zırhlı polis araçlarıyla birlikte çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polisin müdahalesiyle taraflar sakinleştirilirken, Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne Adanalıoğlu Mahallesi'ne gelerek bölge halkı ile görüştü. Köy meydanında vatandaşlara hitap eden Kaymakam Aktaş, kalabalıktan sağduyulu davranmalarını isteyerek, "Ben şunu taahhüt ediyorum, bu Suriyelileri artık buradan götüreceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar. Siz de kendinize yakışanı yapın ve buradan sessiz bir şekilde dağılın. Biz bu gece bu sorunu çözeceğiz. Yarın böyle bir sorunun olmadığını hepiniz göreceksiniz. Taşkınlık yapmadan evinize dönün" dedi.  Kalabalık ise Kaymakam Aktaş'ın açıklamalarına alkışlarla destek verirken, Suriyelileri artık burada istemediklerini ifade ettiler.

Kaymakam Aktaş, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, burada geçmişten bu yana biriken bazı sıkıntılardan dolayı istenmeyen olayların yaşandığını ve bu olayların büyüdüğünü ifade ederek, "Bizim şimdi yapacağımız şey bu Suriyeli misafirleri buradan taşımak. Bir kaç nokta belirledik ve bunları buradan tahliye edeceğiz. Yaklaşık bin Suriyeli olduğu ifade ediliyor" diye konuştu.

Mahalledeki yaklaşık bin civarındaki Suriyeli ise polis eşliğinde otobüslerle bölgeden tahliye edildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA