ENCÜMENLERİN TAMAMI MHP’DEN SEÇİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENCÜMENLERİN TAMAMI MHP’DEN SEÇİLDİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 5 üyesi; CHP, AKP ve HDP’lilerin desteği ile MHP’den seçildi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Nisan Ayı Toplantısı’nın üçüncü birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 29 olmak üzere toplam 36 madde görüşüldü. Nisan ayı üçüncü birleşiminde yoklama ve saygı duruşunun ardından gündem maddeleri görüşüldü.
Mecliste, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 16. Maddesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20. Maddesi gereğince; aday olan 10 üyeden Hikmet Koç, Mehmet Topkara, Sedat Yeğiner, Ömer Özcan ve Enver Fevzi Köksal, gizli oy ile Büyükşehir Belediye Encümeni’ne seçildi. Encümen seçimlerinin ardında ortaya çıkan görüntü CHP, AKP ve HDP'li meclis üyelerinin MHP’li adaylara verdiğini ortaya çıkardı. Encümen üyeliğine seçilen 5 meclis üyesi de MHP’li meclis üyeleri oldu. 

DAHA ÖNCE DIŞARIDA KALMIŞLARDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2015 yılı Belediye Encümeni seçimlerinde CHP, AKP ve HDP'li üyeler ittifak yapınca, çoğunluğu oluşturan MHP'li üyeler saf dışı kalmıştı. 5 kişinin seçildiği encümen üyeliğine CHP'den Bayram Gönenler 47, Mehmet Güney 44, Ak Parti'den Mehmet Sadık Türüt 43, Mustafa Turan 42 ile HDP'den Sakıp Kolancı 40 oy alarak Belediye Encümeni'ne seçilmişti. Ancak 2016’ya geldiğimizde ise encümen seçimlerinde bu defa MHP-AKP ittifakı olmuş encümenler MHP ve AKP’li üyelerden seçilmişti. 2017’de de ise Belediye Encümen üyelerinin tamamı MHP’den seçildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA