Mersin’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi


 

Mersin’de etkili olan yağmur, gece saatlerinde şiddetini arttırırken, alarma geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM), gece boyu tüm personel ve araçlarıyla önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Mersin ve çevresi için yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından gece saatlerinde şiddetini arttıran kuvvetli sağanak yağış Mersin merkezini etkisi altına aldı. Metrekareye 76 kilogram yağışın düştüğü kentte, bazı yollar ve bölgeler yağıştan olumsuz etkilenirken, 24 saat esasıyla görev alan ve yapılan uyarı üzerine alarma geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesindeki ekipler, olası bir afetin de önüne geçti.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda kurulan kriz masasında ilgili daire başkanlarının yönetiminde alarm durumuna geçen AKOM, sahadaki tespitler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine olaylara kısa sürede müdahale etti.

Özellikle gece 02.00 ile 04.30 saatleri arasında yoğun yağışın etkili olduğu bölgelere ekiplerini sevk eden AKOM, 318 personel, kepçe, vidanjör, kamyonet, arazöz, ambulans, itfaiye ve pikaptan oluşan 92 araç ve 81 motopomp ile olaylara gece boyunca müdahale etti. Tulumba ve Demokrasi Kavşağı’nda su tahliyesi sağlayan pompalarda oluşan arızanın sistem üzerinden nöbetçi ekiplere bildirilmesi ile yaklaşık 10 santimetre yüksekliğe erişen su birikintisi de yapılan müdahale ile tahliye edilerek, pompalarda oluşan arızalar da giderildi ve olası bir su baskınının önüne geçildi.

Kent genelinde gece boyu yürütülen çalışmalar ile problem yaşanan bölgelerde hayat kısa sürede normal seyrine döndürülürken, bir kez daha sel afeti riski ile karşı karşıya kalan Mersinliler, zamanında ve yeterli müdahale sayesinde güvenli bir sabaha uyandı.

Konu ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü olumsuz durumda vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bütün personel, araç ve gereçle müdahalelerde bulunarak olası bir afeti daha önlediği, kent genelinde devam etmesi beklenen yağış ortadan kalkıncaya kadar da alarm durumunun devam edeceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA