Yüzde 82 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Sorgun Barajı temelden 111 metre yükseklikte inşa ediliyor. Yaklaşık 53 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak bu barajda depolanacak su ile Çiriş, Gücüş, Çiftepınar, Dağlı, Tömük, Çamlı, Fakılı, Karahıdırlı, Pınarbaşı, İlemin Kösbucağı, Arslanlı, Hüsametli, Kayacı ve Köypınarı mahallelerine ait arazilere sulama suyu temin edilecek.
3 milyon metreküp gövde dolgusu yapılarak inşa edilecek Sorgun Barajı’nda bu dolgunun yarısı tamamlandı. Ayrıca barajın derivasyon tüneli, su alma yapısı ve dolusavak kazılarının ise yüzde 96’sı tamamlandı. 60 bin dekar zirai alanı suyla buluşturacak olan Sorgun Barajı’nda ayrıca kurulacak olan santral ile yıllık yaklaşık 38 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi gerçekleştirilecek.
Barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınmasıyla sulama alanında dekar başına 750 TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 45 milyon TL katkı sağlanacak. Ayrıca proje ile 12 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.
Mersin’de sulanabilecek arazilerin tamamını suyla buluşturmak için çalıştıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Sorgun Barajı da Mersin’e kazandıracağımız projelerimizden birisi. Bu barajımızın sulamasında ise proje çalışmalarımız sürüyor. Bu yılın ilk yarısında sulama projesinin inşaat ihalesini yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.(bülten)