Haber Merkezi
Temmuz ayında ilki verilen TOBB Nefes Kredisi’nin ikinci dönem başvuruları başlıyor. TOBB Nefes Kredisi’nde yeni dönem başvuruları 2 Ekim 2025’te start alacak.
TOBB'a bağlı tüm Oda-Borsa üyesi işletmeler başvurabileceği sistemde firmalar en fazla 1,5 milyon TL kredi kullanabilecek.
“NAKİT AKIŞI BOZULAN İŞLETMELER GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDALAR”
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır şunları söyledi: “Yaşanan ekonomik zorluklar arasında, finansmana erişim işletmelerin en önemli sorunu haline geldi. Özellikle kredi kısıtlamaları, KOBİ kredilerine uygulanan büyüme sınırı krediye erişmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Nakit akışı bozulan işletmeler gerçekten çok zor durumdalar. Finansman maliyetleri yükselirken, yüksek maliyetlere rağmen finansmana erişim sağlayamayan işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor.
KREDİ HACMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 25 MİLYAR TÜRK LİRASI
İşte bu soruna çözüm olarak, KOBİ’ler için uygun şartlarda finans imkânı sağlayan TOBB Nefes Kredisi’nde yeni dönem başvuruları 2 Ekim 2025 tarihi itibariyle başlıyor. TOBB, KGF ve Bankaların işbirliğinde verilecek kredide, 24 ay vadeye kadar yüzde 33, 24 ay üzerinde ise yüzde 32 faiz uygulanacak. Kredi 6 ay anapara ödemesiz, azami 36 ay vadeli olacak. Bir firma en fazla 1,5 milyon TL kredi kullanabilecek. Kredi hacminin büyüklüğü ise 25 milyar Türk Lirası olacak.
KREDİYE TOBB'A BAĞLI TÜM ODA-BORSA ÜYESİ İŞLETMELER BAŞVURABİLECEK
Finansman desteği sağlamayı amaçlayan krediye TOBB'a bağlı tüm Oda-Borsa üyesi işletmeler başvurabilecek. İşletmeler, TOBB Nefes Kredisi başvurularını Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım şubelerine yapabilecek. Bu yılın Temmuz ayında verilen TOBB Nefes Kredisi ile 23 bin 515 firmaya 30 milyar TL destek sağlanmıştı. İş dünyasının finansman ihtiyacı ve taleplerine bir nebze de olsa derman olacağını düşündüğümüz bu destekle, işletmelerimiz, üyelerimiz nefes alacaktır."