Akdeniz’de metruk yapılar yıkılıyor


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi, görsel kirlilik yaratmasının yanında yer yer sosyal sorunlara neden olan metruk yapılarla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından İhsaniye Mahallesi’nde, sahiplerince terk edilmiş metruk yapının kontrollü yıkımını yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; İhsaniye Mahallesi 4920 Sokak Numara 42’de bulunan, harabeye dönüşerek çökme riski taşıyan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden 2 katlı yapının kontrollü şekilde yıkımı için harekete geçti. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle ilk olarak çevre güvenliğini sağlayan ekipler, ardından iş makineleri ile binanın yıkımına başladı.

Yıkım nedeniyle oluşacak aşırı tozu önlemek amacıyla da arazözden binaya tazyikli su sıkıldı. İki bina arasında kalan metruk yapının yıkımı büyük bir dikkat ve özenle gerçekleşirken, yıkımın ardından oluşan moloz ve atıklar da iş makineleriyle kamyonlara yüklenip mahalleden çıkarıldı.

 

‘METRUK YAPILARIN YIKIMI DEVAM EDECEK’

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesi Başkan V. Zeyit Şener, yaptığı değerlendirmede; "Yarattığı görsel kirlilik nedeniyle kent estetiğini bozan, çökme riski taşıdığı için vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, bazen de madde bağımlılarının meskeni haline geldiği için sosyal sorunlara yol açan metruk yapılarla mücadelemiz, kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde sürecek." dedi.

 

‘ÖNCELİK VERDİĞİMİZ BİR HİZMET’

Başkan V. Şener, sözlerini şöyle sürdürdü; "Gerek sahadaki ekiplerimizin tespiti, gerekse muhtarlarımız veya mahalle sakinlerinin şikâyet ve talebi üzerine tespit edilerek kanuni süreçleri tamamlanan metruk yapıların, Belediyemiz Encümeni kararının ardından kontrollü yıkımları devam edecektir. Bu tür yapıların belediyemize bildirilmesi halinde de ekiplerimiz en kısa sürede harekete geçerek gerekli yasal süreçleri başlatıp, plan ve program dahilinde gerekli yıkım işlemlerini yerine getirecektir. Zira, vatandaşlarımızın huzur, sükûn ve güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkım çalışmaları öncelik verdiğimiz bir hizmettir."

 

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Akdeniz Belediye Encümeni kararıyla gerçekleşen terk edilmiş harabe haldeki 3 katlı binanın güvenli şekilde yıkımına tanık olan İhsaniye Mahallesi sakinleri, kimi zaman madde bağımlısı kişilerin meskeni haline gelerek mahalleliyi tedirgin eden, çocuklarının can güvenliği için büyük bir risk oluşturan metruk yapının yıkımından duydukları memnuniyeti dile getirerek ekiplere teşekkür etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA