‘Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulmalı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulmalı’


 

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO TOBB Delegeleriyle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gitti. Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda başlayan programda söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, deprem riskine karşı Orta Anadolu-Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulması gerektiğini söyledi. Bu hamleyle hem Marmara'nın kentsel dönüşümünün hızlandırılabileceğini hem de Marmara'da yüksek teknolojili yeni yatırımlar için alan açılabileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ardından vize ve geçiş kotalarına ilişkin şunları söyledi:  "Bir konu var ki bizleri üzmeye devam ediyor. Tüm bu mücadelenin liderlerini vize kuyruklarında bekletiyoruz. Özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştıralım ki yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda, borsa camiamızın da yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Her zaman reel sektörün yanında duran sizden bu konuda müjdeler geleceğine inanıyoruz."

Program Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreniyle son buldu. Törende 10 ve 20 yılını dolduran delegelere belgeleri takdim edildi. Törende 10. yılını tamamlayan MTSO TOBB Delegesi İbrahim Argün, Hizmet Şeref Belgesi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Genel Kurulda ayrıca açılan stantlarda oda ve borsalar geleneksel ürünlerini tanıtmayı sürdürdü. Bu yıl ilk kez Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası ortak stant açarak Mersin’in geleneksel lezzetlerini tattırdı. Tantuni ve cezerye ikramı yanında bu yıl ilk kez sunulan balık tantuni de büyük ilgi gördü. Mersin, üç odanın yaptığı etkinlikle bir taraftan güç birliği örneği gösterirken diğer taraftan coğrafi işaretli tantuni ve cezeryesiyle lezzetlerini tanıttı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA