İmar planları Kadastro’da takılıyormuş! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İmar planları Kadastro’da takılıyormuş!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik geciken imar planları eleştirilerine ‘Kadastro Müdürlüğünde takılıyor’ yanıtı geldi. CHP’li Uğur İnce, “Son bir yıldır ilçe belediyelerinde süreci tamamlanan alanlar Kadastro Müdürlüğünde çok büyük sekteye uğruyor” diyerek tepki gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşiminde, Kadastro Müdürlüğü’nde bekleyen projelere isyan edildi.

Kentte 20 yılı aşkın süredir devam eden imar planları ile ilgili çalışmalar özellikle 2014’de Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gündeme alınarak yoğun bir çalışma başlatıldı. Ancak aradan geçen10 yıla rağmen hala tamamlanamayan planlar nedeniyle kentin gelişimi sekteye uğrarken, gecikmenin sorumlusu olarak siyasiler hedef olmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili sık sık tartışma yaşanan Büyükşehir Belediye Meclisinde son olarak gecikmeye yönelik özellikle muhalefetin eleştirilerine CHP’li yönetimden yapılan savunma dikkat çekti. 

 

İMAR PLANLARININ YAPIMI SÜRÜYOR

Toplantıda önceki dönem Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilciliği de yapan CHP’li Meclis Üyesi Uğur İnce, imar planlarının gecikmesi ile ilgili eleştirilere karşı yaptığı konuşmada, Kadastro Müdürlüğü’nü hedef aldı.

Mersin’in 2018 yılından beri resmi kurumlardan gelen görüşler doğrultusunda 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarını yaptığını anımsatan İnce, “İlimize ilişkin 5 binlik Nazım İmar Planları Büyükşehir Belediyesi ve bin ölçekli uygulama imar planları da ilçe belediyeleri tarafından yapılmakta.

Bugün geldiğimiz noktada uygulama imar planlarından sonra imar uygulaması dediğimiz planların meyvesini oluşturan kamusal kant dediğimiz imar alanları, resmi kurum, yeşim, okul alanları gibi alanların hem belediyelere hem de resmi kurumlara tescilinde kentimiz son bir yıldır çok büyük sorunlar yaşamaktadır.

Biz bu imar planlarına göre oluşacak kamusal alanlarda milli eğitim, büyükşehir ve ilçe belediyeleri yatırım programlarına yapıyor ve gelecekte düşünülen halkın kullanacağı yeşil alanları, okullar, imarlı yolları hazırlıyoruz.

 

SON BİR YILDIR İMAR PLANLARI KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNDE TAKILIYOR

Ancak son bir yıldır ilçe belediyelerinde süreci tamamlanan bu alanlar ile ilgili Kadastro Müdürlüğünde çok büyük sekteye uğruyor.

Örneğin Mezitli Kent Meydanı yaklaşık bir yıldır Kadastro Müdürlüğünden mülkiyet raporu beklemekte Yine keza Toroslar ve Yenişehir ilçesini birbirine bağlayacak olan 4. Çevre Yolu imar uygulaması için mülkiyet raporu beklemekte.

Keza   yaklaşık 500 dönümlük Müftü Vadisi Yaşam Projesi şuanda mülkiyet raporu beklemekte. Ayrıca Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün Büyükşehir’e gönderdiği birçok okul alanı da yine şuan Kadastro Müdürlüğünde mülkiyet raporu beklemektedir.

 

GECİKME CEBİMİZDEN DAHA ÇOK PARA ÇIKMASINA NEDEN OLUYOR!

Bu çalışmaların gecikmesi aslında kamusal zararın ortaya çıkmasına neden oluyor. Bizlerin yapacağı bir projenin 1-1,5 yıl ertelenmesi yine bizim cebimizden çıkan vergilerle projenin maliyet yükünü artırıyor. Ben bugün burada gerek Mersin kamuoyuna gerekse sayın valiliğimize, ilgili kurumlara, değerli meclis üyesi arkadaşlarıma bu sorunun sonuna kadar takipçisi olmamız gerektiğini ve bu süreçlerin bir an önce kamunun lehine hızlı bir şekilde tamamlanması için de herkesi görev almaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

“PLANLAR İÇİN 5 YILDIR ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, İnce’nin açıklamalarına destek vererek, “Son 5 yılda çok önemli planlar çalıştık. Silifke’nin de planlarını çalıştık. Şimdi farklı bir etaptayız, Taşucu bölgesindeyiz. 1/1000’lik uygulama imar planları bitti. Şimdi diğer etabı çalışıyor arkadaşlar. Merkezi bitirdik belki ilçelerde Akdeniz, Toroslar’da olduğu gibi bekleyen planlar var ki bunlarla ilgili de ilçe belediyelerimiz çalışıyor ve biz de gerekli desteği veriyoruz. Yani sizi dediğiniz gibi değil. Gayet de güzel bir 5 yıl bu konuda çalışmalar yapıldı.

 

“ELİMİZİ AYAĞIMIZI BAĞLIYOR”

Kadastro Müdürlüğü’ndeki gecikmelerle ilgili değerlendirmelerinin dikkate alınmasını istiyorum. Bu elimizi ayağımızı bağlayan bir konu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden bu konuyla ilgili bir duyurumuzdur, lütfen; Kadastro Müdürlüğü’nün çünkü sürekli belli bir bürokratik silsile çerçevesinde biz mutlaka uyarılarımız yapıyoruz ama bu artık akıl almaz gecikmeye neden oldu ve bizi sıkıntıya sokmaya başladı. Uygulamaya koyacağımız projeleri bu gecikmeden dolayı uygulamaya koyamıyoruz. Buradan yetkililere duyurumuz olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA