CHP’li Seçer’in logosu 5 yıl sonra yasal oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Seçer’in logosu 5 yıl sonra yasal oldu!


 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tüm belediye hizmetlerinde kullandığı logo 5 yıl sonra yasal hale getirildi!

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’in 2019 seçimlerini kazandıktan bir süre sonra para vermediğin iddia ederek şehrin görüşünü almadan “İki tantuni bir ayrana” yaptırdım” diyerek tüm belediye hizmetlerinde kullandığı logo 5 yıl sonra yasal hale getirildi!

 

“KANUNSUZ KULLANILDI”

Muhalefetin sık sık eleştirdiği logo ile ilgili sık sık “Logo değil simge” savunması yapan Seçer, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşiminde yasal düzenleme için teklif getirdi.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis üyesi İlker Yalçın, “İlgili teklifte logo yeni kullanılacak bir logo gibi anlatılıyor.  Sayın başkan 5 seneye yakındır bu logo kullanılıyor zaten. Daha önceki belediye meclislerinde buna logo demeyelim de simge diyelim gibi bir şey demiştiniz. Fakat ismini değiştirmek olmak kanunun arkasına geçmiş olmamızı sağlamayacak. Şuana Mersin’in neresine gidersek giderim yollar, kapaklar bu logo ile boyalı. Yani biz bir işi yaptık ama kanuni kısmını sonradan getiriyoruz. 4-5 senedir kullanılan logo ile yola devam ediyor. Gerçekten bir logo ihtiyacı var mıdır? Mersin’in en büyük ihtiyaçlarından biri midir? Böyle bir talep olmadığını göndük. Dolayısıyla biz MHP grubu olarak bununla ilgili demokratik hakkımızı kullanarak ret vereceğiz” dedi.

 

“HATADAN DÖNDÜK”

Vahap Seçer ise konuyla ilgili mahkeme gidilerek dava açıldığını anımsattı. “İhtiyaç yok denilen logo ile ilgili kentteki tüm ilçelerinin logolarını topladık, hepsi birbirine benziyor” savunması da yapan Seçer, “Bizimkinden Büyükşehir yazısını silsem hangisinin büyükşehir olduğunu bilemezsiniz. Hatadan döndük, bu işaretle belirli bir süreyle yapılıyor, yollar sonra siliniyor. Ben oraya logoyu koysam resmi logoyu Yenişehir’in mi Büyükşehir’in Akdeniz’in mi, Mersin Valiliği’nin mi nerenin logosu olduğu anlaşılamaz. Tamamen bu düşüncelerle hazırlanmış bir logodur” diye konuştu.

AKP ve MHP’nin ret verdiği logo teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA