1TechKadın Projesi, kadının teknolojideki sesi olacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1TechKadın Projesi, kadının teknolojideki sesi olacak


 

Mersin’de kadın gücünün yüksek teknoloji, mühendislik, tasarım ve bilişim gibi çağın iş kollarına entegrasyonunu sağlamak ve kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde “1TechKadın Proje”si hayata geçirildi.

Haber Merkezi

 

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) destek ve işbirliğiyle “İlham ver, destek ol, güçlendir” sloganıyla başlatılan ve kadınların gücünü yüksek teknoloji, mühendislik, tasarım, bilişim gibi çağın iş kollarına entegre etmeyi amaçlayan “1 Tech Kadın Projesi” Lansmanı düzenlendi. TOBB Mersin Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayla Harp evsahipliğinde, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut’un katılımıyla gerçekleşen lansman, açılış konuşmaları ve proje tanıtımı sonrası Bilginer Havacılık CEO’su Burcu Aydemir’in tecrübe paylaşımıyla sona erdi. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, projenin yalnızca ekonomik odaklı değil bir toplum projesi olduğunu söyledi. Sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olarak kadın istihdamını, kadının iş dünyasına katılımını gösteren Gökbulut, “Sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta kadın yoksa yaratılan her değer yarım kalmaya mahkumdur” dedi. Bugün birçok alanda kadınların görev almasına rağmen savuna sanayinde yüksek teknolojili endüstriyel üretimde sayının çok az olduğunu kaydeden Gökbulut, “İşte 1TECHKADIN projesi; içerdiği Rol-Model sohbetlerle, lider kadınları görünür kılmasıyla,  genç kızlarımıza yönelik planlanacak atölye ve farkındalık çalışmalarıyla, mentörlük ve kariyer planlaması destekleriyle kadınların teknoloji dünyasında daha çok var olmasını sağlayacak. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın odaklı projelere destek vermeye devam edeceğiz. Arzumuz Mersin’deki kadın odaklı STK’ların bu hedefe birlik ve beraberlik içinde yürümesi ve birbirlerine destek vermeleridir” dedi.

 

HARP: “KADINLARIMIZI YENİ DÜNYAYA ENTEGRE ETMEK İSTİYORUZ”

TOBB Mersin Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayla Harp ise sözlerine bugüne kadar yürüttükleri çalışmaları özetleyerek başladı. “Bugün de 1TechKadın’la teknolojide kadın eli diyoruz. Bu projeye sayısız kişi katkı sundu, önerileriyle olgunlaştırdı. Bu anlamda 1TechKadın şu an itibariye senin-benim veya birilerinin değil hepimizin projesidir” dedi. Projenin geleceğin ekonomisinin temeli olan teknoloji dünyasına ve dijital dünyaya kadınların daha çok katılımının önünü açmayı amaçladığını belirten Harp, bu alanda cinsiyet uçurumunun azaltılmasına destek sunmak istediklerini söyledi. Sloganlarının “İlham ver, destek ol, güçlendir” olduğunu hatırlatan Harp,  “Lider rol – model kadın sohbetleriyle ilham vereceğiz, eğitimlerle, atölye çalışmalarıyla, stajlarla destek olacağız ve kadınlarımızı iş hayatına dahil ederek güçlendireceğiz” dedi. Proje kapsamında okullarla işbirliği yaparak, okulların bu konuda daha teşvik edici olmasını sağlayacaklarını kaydeden Harp, sadece belli bir gruptaki kadınların değil mesleği ne olursa olsun ev hanımları da dahil olmak üzere talep eden tüm kadınları dijital beceriler ve yetkinliklerle yeni dünyaya entegre etmek istediklerini vurguladı.

Yıl içinde 1TechKadın Teknoloji Festivali, yani Tech-Fest düzenlemek istediklerine de değinen Harp, kadınların yaratıcı, yüksek organizasyon beceresi, güçlü ikna kabiliyeti, sosyal ve duygusal zekaları planlama ve detaycı düşünce becerileriyle 21’inci yüzyıl beceri setlerine sahip olduğunu belirtip bu özellikleri ekonomik güce dönüştürmelerine katkı sunmak istediklerini söyledi.

 

AYDEMİR: “MERSİN’İ 5 YIL SONRA GYROCOPTER İLE TANITMAK İSTİYORUM”

Lansman rol-model kadın sohbetleri kapsamında Bilginer Havacılık CEO’su Burcu Aydemir’in tecrübe paylaşımıyla devam etti. 5 yaşından itibaren Mersin’i havadan görmeyi hayal ettiğini anlatan Aydemir bu hayalini mesleğe çevirdiğini söyledi. Bu hayaliyle Türkiye’de bir hava aracı üreten, bu aracı tescilletip kuyruk numarası alan ilk kadın olduğunu, bildiren Aydemir, Gyro Türk markası ile gyrocopter ürettiğini dile getirdi. Kadın olarak üretime başladığında kendisine inanan sayısı çok fazla olmasa da bugün seri üretime geçtiğini aktaran Aydemir, hedefinin 5 yıl sonra Mersin’i tantuni ve narenciye yanında gyrocopterle tanıtmak olduğunu sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA