Mersinli akademisyenin projesine destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyenin projesine destek


 

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas’ın araştırmacı olduğu projeye TÜBİTAK desteği geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Ayas’ın araştırmacı olarak yer aldığı 'Mersin Körfezi'nde Kum Köpek Balıkları Carcharhinus Plumbeus Üreme ve Beslenme Alanlarının Belirlenmesi' başlıklı proje TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Projeyle alakalı bilgiler veren Prof. Dr. Deniz Ayas, “Projede beş üniversite yer alıyor. Carcharhinus Plumbeus türü kum köpek balıkları için Mersin Körfezi hem üreme hem de yavru bakımı için çok önemli bir alan olarak kabul edilmektedir. Küçük ölçekli ve endüstriyel balıkçılık tarafından, tüm köpek balığı türleri popülasyonları yüzde doksan oranında daralıyor. Git gide de birçok türün nesli kritik derece de tükenme noktasına geliyor. Akdeniz için Carcharhinus plumbeus türü de nesli tehlike altında olan bir türdür ve Mersin Körfezi, bu tür için çok önemli bir yaşam alanıdır. Projemizi, daha önce Göksu Deltası'nda deniz alanında yaptığımız tespitlere dayanarak planladık. Önceki çalışmalarımızda Carcharhinus plumbeus türünün özellikle pareketalarda yakalandığını tespit ettik ve buranın üreme alanı olduğunu değerlendirdik. Bu doğrultuda bir proje sunduk ve TÜBİTAK tarafından desteklendi." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA