Seçmen bilgi kağıdınızı aldınız mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçmen bilgi kağıdınızı aldınız mı?


 

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına devam eden muhtarlar vatandaşları evraklarını teslim alma noktasında duyarlı olmaya çağırdı. Muhtarlar oy kullanabilmek için seçmen kağıdında yazan bilgilerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

BURCU KAYA

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimler için seçmen kağıtlarının dağıtımında bir hafta geride kaldı. Muhtarlar seçmen bilgi kağıtlarını adreslere tek tek iletirken isteyenler bu bilgilere e-devlet üzerinden de ulaşabiliyor.

Muhtarların azalar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak yoğun mesai ile seçmenlere ulaştırdığı bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart’ta tamamlanacak.

Vatandaşları evraklarını teslim alma noktasında duyarlı olmaya çağıran muhtarlar, oy kullanma işleminin sorunsuz gerçekleşebilmesi için nerede hangi sandıkta kaç numara ile oy kullanılması bilgilerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti

 

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre süreç şöyle ilerleyecek. 21 Mart 2024 Perşembe günü seçim propagandası ve yasakları başlayacak.

23 Mart 2024 Cumartesi günü sandık çevresinde görevli bina sorumluları, kolluk güçleri ve sandık kurulu üyelerini görev yerine ulaştırmak için görevlendirilmiş kişilerin SEÇSİS’e işlenmesinin bitirilmesi sağlanacak.

Seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesinden sonra Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce; ölen seçmenler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanlara ait bilgiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, kısıtlılık kararı kesinleşmiş seçmenlere ait bilgiler ile taksirli suçlar dışında ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanların bilgilerinin Adalet Bakanlığından, silahaltında bulunanlara ait bilgiler Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünden alınarak sandık seçmen listelerinde şerh düşülmesi için gerekli işlemlerin yapılması sağlanacak.

24 Mart 2024 Pazar günü; sandık seçmen listelerine sandık çevresi ve sandık kurulu görevlileri şerhinin işlenerek çoğaltılmaya başlanması sağlanacak.

Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

25 Mart 2024 Pazartesi günü sandık seçmen listelerinin çoğaltılması bitirilecek.

İlçe seçim kurullarınca sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanacak.

26 Mart 2024 Salı günü sandık kurulları başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasının bitirilmesi sağlanacak.

Seçmenlere dağıtılamayan seçmen bilgi kâğıtlarının ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına OR/95 No’lu Tutanak karşılığı iadesi (24 Mart 2024 Pazar günü akşamına kadar herhangi bir nedenle dağıtamadıkları seçmen bilgi kağıtlarını ilçe seçim kurulu başkanına iade ederler.) sağlanacak.

Seçmen bilgi kâğıtlarını herhangi bir nedenle 24 Mart 2024 Pazar günü akşamına kadar alamayanların ilçe seçim kurulu başkanlıklarından almaları hususunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca ikişer gün ara ile iki kere ilanı (Alınmayan seçmen bilgi kâğıtları da oy verme gününde sahipleri tarafından istendiğinde verilmek üzere sandık kurulu başkanlarına teslim edilir.) sağlanacak.

27 Mart 2024 Çarşamba günü; ilçe seçim kurulu başkanınca, Cumhuriyet başsavcılıklarından 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar tutuklananların, tutuklu seçmen listesinde yazılı olup da tahliye edilenlerin veya tutuklu iken cezaları kesinleşerek hükümlü sıfatını alanların (taksirli suçlardan hükümlüler hariç) isim listelerinin istenmesinin son günü olacak.

28 Mart 2024 Perşembe günü; tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listelerin kesinleştirilerek çoğaltılmasına başlanacak.

29 Mart 2024 Cuma günü; görevlilerle ilgili eğitim çalışmaları tamamlanacak.

İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi yapılacak.

Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin kesinleştirilen seçmen listelerinin çoğaltılma işleminin tamamlanması sağlanacak.

30 Mart 2024 Cumartesi günü seçim propagandasının sonu (saat 18.00) olacak.

31 Mart 2024 Pazar günü de il ve ilçe merkezlerinde; bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde; ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca oy verme günü saat 05.00’te malzeme torbalarının bina sorumlularına teslimi, bina sorumlularının da teslim aldığı malzeme torbalarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla sandık çevrelerine getirerek görev yerlerindeki sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı teslim etmesi, bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde; ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbalarının oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslimi ile oy verme başlayacak.

Seçim yasakları saat 23.59’da sona erecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA