Mersin, KOSGEB’de pilot il olabilir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, KOSGEB’de pilot il olabilir


 

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, KOSGEB’in hayata geçirmeyi planladığı yeni uygulamalar ve projelerde Mersin’in pilot il olmak istediğini söyledi. KOSGEB olarak Tekmer gibi TOBB’un da arayüz olacağı bir destek uygulama modeli üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, hayata geçirilecek yeni modeller için Mersin’in pilot il seçilmesi talebini ise olumlu karşıladı.

Haber Merkezi

 

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen İbrahimcioğlu, KOSGEB’deki yeni düzenlemeler hakkında bilgi aktarıp gerek planlanan yeni desteklere ışık tutması gerekse mevcut desteklerin iyileştirilmesi adına iş dünyasının taleplerini dinledi. Devletin kasasının ortak olmasından yola çıkarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Destekleri İzleme Sistemi kurulduğunu hatırlatan İbrahimcioğlu, bu sistemle mükerrer desteklerin önüne geçildiğini, desteklerin sadeleştirilip her kurumun hitap ettiği kitleye yönelik destek uygulamasına başlandığını bildirdi. Göreve geldiği günden bu yana sahada olmaya önem verdiğini, illeri ziyaret edip talepleri dinlediğini kaydeden İbrahimcioğlu, oda ve borsa başkanlarıyla görüşmeleri ise ayrıca önemsediğini vurguladı. Desteklerde nokta atışı yaparak 2-3 yıl içinde destek alan firmaların mezun olup KOBİ tanımından çıkmasını arzu ettiklerini bildiren İbrahimcioğlu, desteklerin doğru yerlere ulaşması için TOBB ile bağlı oda ve borsaları ara yüz olarak kullanmak istediklerini vurguladı.

Son dönemlerde işletmelerin yüksek kredi faiz oranları nedeniyle finansa ulaşma noktasında sıkıntı yaşadığını gördüklerini belirten İbrahimcioğlu, 5 yıl boyunca yapılacak yatırımın kredisinin faiz oranlarının yarısının desteklenebileceğini söyledi.

 

ÇAKIR: “BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ”

Mersinli işletmelerin KOSGEB’den yararlanma oranının arttırılması gerektiğini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin KOSGEB ile işbirliği içinde bu oranları artırmak istediklerini söyledi. İmalat sanayine verilecek destekleri önemsediklerini bildiren Çakır, aynı zamanda Oda olarak sanayiciye verdikleri ürün geliştirme hizmetleri hakkında bilgi paylaşıp, bu noktadan hareketle KOBİ’lerin üretiminin desteklenebileceğine işaret etti. Üretime geçen KOBİ’lerin bir süre sonra büyüdüğünü ancak orta ölçekli üreticilerin sanayi sitesi bulmakta zorlandığını kaydeden Çakır, bu tür firmaların yatırım alanı konusunda da destek beklediğini sözlerine ekledi.

Görüşme sonrasında İbrahimcioğlu MTSO bünyesinde hizmet veren Atölye1886’yı gezerek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA