Mersin’den işsizliğe karşı işbirliği atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den işsizliğe karşı işbirliği atağı


 

Mersin’de işsizlik sorununa çözüm üretmek adına MTSO ve İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü işbirliğine gidiyor. Bir taraftan ortak eğitim projeleri geliştirilerek iş arayanlara işverenlerin talep ettiği özelliklerin kazandırılması düşünülürken diğer taraftan İŞKUR destekleri konusunda iş dünyasının bilgilendirilmesi noktasında yapılabilecek işbirlikleri değerlendirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Üstemel ve Zeki Ceylan ile birlikte İŞKUR Mersin İl Müdürü Ercan Gön’ü ziyaret etti. Karşılıklı yapılabilecek işbirliklerinin görüşüldüğü toplantıda İŞKUR Mersin İl Müdürü Ercan Gön, iş dünyasına verilen yeni destekler hakkında MTSO heyetini bilgilendirdi.

 

“PERAKENDE SEKTÖRÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDAN YARARLANABİLECEK”

Son iki yıldır toptan ve perakende sektörünün işbaşı eğitim programlarından yararlanamadığını hatırlatan Gön, bu yıldan itibaren programın yeni haliyle tekrar başlayacağını söyledi. İşbaşı Eğitim Programının (İEP) şartlarının esnetildiğine de dikkat çeken Gön, “Eskiden işbaşı eğitim programına katılan kişilerin yüzde 70’inin istihdam edilmesi şartı aranırken bu oran yüzde 60’a çekildi. Sektörel sınırlamalar kaldırıldı ama başvuracak işletmede en az 5 sigortalı işçi bulunması kuralı sürüyor” dedi. Aynı zamanda bu yıl kısa adı KİPAP olan Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi’ni başlattıklarını bildiren Gön, sadece imalat sektöründe faaliyet gösterip en az iki sigortalı çalışanı olan kadın girişimcilerin çalışanları için işbaşında eğitim verileceğini söyledi. Bu projede işbaşı eğitimden farklı olarak çalışanlara devlet tarafından tam zamanlı maaş ödenip sigorta ve vergilerin de ödeneceğini kaydeden Gön, projenin 18-35 yaş arasındaki kadın çalışanları kapsayacağını söyledi.

 

ÇAKIR: “EĞİTİMLER MYK BELGESİYLE TAÇLANDIRILABİLİR”

Oda olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile meslek lisesi öğrencilerinin işe alınmasına odaklandıklarını bildiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, iş arayan kişilerin istihdamı için de İŞKUR ile işbirliklerine açık olduklarını söyledi. İŞKUR’a kayıtlı 50 bin kişinin iş aradığını bildiklerini kaydeden Çakır, bu kişilere verilecek kısa süreli eğitimlerle işverenin talep ettiği vasıflara ulaştırılabileceğini dile getirdi. Ardından MTSO’nun Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yürüttüğü çalışmayı hatırlatan Çakır, Oda aracılığıyla eğitim alan kişileri uluslar arası geçerliliği olan MYK belgesi ile belgelendirebileceklerini ifade edip belge sahibi kişilerin hem özgüveninin artacağına hem de daha rahat iş bulabileceklerine dikkat çekti.

İş Sağlığı ve Güvenliği ya da yabancıların çalışma izni gibi yasal konularda da ortak toplantılar düzenlenerek iş dünyasının son gelişmeler konusunda bilgilendirilebileceği de ele alınan konular arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA