Roma dönemine ait Sinobiç kalıntıları ilgi bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Roma dönemine ait Sinobiç kalıntıları ilgi bekliyor


 

Mersin’in Mut ilçesinin 3 kilometre kuzeyinde, Yeşilyurt köyü sınırları içerisinde bulunan Roma dönemine ait "Sinobiç" kalıntıları ilgi bekliyor.

Mut'un 3 kilometre kuzeyinde, Yeşilyurt köyü sınırları içerisinde bulunan Sinobiç'in, Aziz Paulus'un vaaz verdiği ve adı İncil’de de geçen önemli bir erken dönem Hristiyanlık merkezi konumunda olduğu biliniyor. Burada Roma ve erken Bizans dönemlerine ait çok miktarda lahit iki tane su sarnıcı, duvar kalıntılarının yanı sıra kaya mezarları da bulunuluyor. Yıllardır bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle perişan halde olan Roma dönemine ait Sinobiç kalıntıları, definecilerin de saldırısına uğramış durumda.

Sinobiç kalıntıları ile ilgili bilgi veren Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Erol Bıçkı, Mut ilçesinin 3 kilometre kuzeyinde bulunan Yeşilyurt köyünün sınırları içeresin de olan Sinobiç kalıntılarının özellikle Ardıçtepe mevkiinde olduğunu belirterek, "Roma dönemine ait çok miktarda lahit ve tepede 2 su sarnıcı ile duvar kalıntıları mevcuttur. Bazı kaynaklarda adı Dolisandos olarak geçen Sinobiç'in antik ismi kesin olarak belli değildir. Bakımsız ve sahipsizlik yüzünden bir tarih yok olma derecesine gelmiştir. Özellikle definecilerin saldırısına uğramış durumda. İlgililerin bir an önce buraya sahip çıkarak koruma altına almasını istiyoruz" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA