Ara Güler Özendirme Ödülü Mersin’den Çoban’ın oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ara Güler Özendirme Ödülü Mersin’den Çoban’ın oldu


 

Haber Merkezi 

 

Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü son sınıf öğrencisi Hilmi Çoban, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 39 yıldır düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2024 Yarışması'nda Ara Güler Özendirme Ödülü'nü kazandı.

Türkiye'nin en prestijli fotoğraf yarışması olan "Yılın Basın Fotoğrafları-2024" Ödül Töreni, TBMM'nin ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmada usta foto muhabiri Ara Güler'in adını yaşatmak ve gençleri fotoğraf sanatına teşvik etmek amacıyla, Kıbrıs ve Türkiye'den 25 yaş altı lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Ara Güler Özendirme Ödülü'nün sahibi Hilmi Çoban oldu.

 

 

"BEN DE BÖYLE FOTOĞRAFLAR ÇEKMELİYİM"

Kazandığı ödül ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Hilmi Çoban "Sanat Tarihi Bölümü'ne başladığımda fotoğrafla ilgili hiçbir bilgim yoktu. Hatta fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi hiç sevmezdim. Birinci sınıfta fotoğraf dersimiz vardı ve dersimize Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Orçun Çadırcı hocamız giriyordu. Bize derste Ara Güler'in fotoğraflarını göstermeye başladı. Ara Güler'in fotoğraflarını görünce çok beğendim ve "Ben de böyle fotoğraflar çekmeliyim" dedim. O andan itibaren fotoğraf sanatı benim için bir tutkuya dönüştü. Yaklaşık 3 yıldır fotoğraf çekiyorum. Bu kısa sürede Türkiye'nin en prestijli fotoğraf yarışmasından birincilik ödülü almak ve ödülün isminin Ara Güler olması, beni fotoğrafa başlatıp ilham kaynağı olan bir ustanın adını yaşatmak, bende çok derin anlamlar ifade ediyor. Ara Güler Özendirme Ödülü'nü ilk defa Mersin'e ve bir Mersinli olarak Üniversitemize kazandırdığım için gururluyum. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğim için de çok mutluyum." dedi. Hilmi Çoban, bundan sonraki hedefinin Yılın Basın Fotoğrafları Spor Kategorisi'nde ödül kazanmak olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA