Sibergöz operasyonunda 64 şüpheli yakalandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sibergöz operasyonunda 64 şüpheli yakalandı


 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden sanal ortamda “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik aralarında Mersin’inde bulunduğu 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-20” operasyonlarında 64 kişinin yakalandığını açıkladı.

Haber Merkezi

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sanal ortamda “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik aralarında Mersin’inde bulunduğu 20 ilde düzenlenen “Sibergöz-20” operasyonlarında 64 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Erzurum merkezli olarak İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak düzenlendi. 64 şüphelinin araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları oltalama (phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kapora ücreti adı altında para talep ederek, haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız tabancalara, çok miktarda döviz, Türk lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA