Okul öncesi çocuklar İngilizce öğrenecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okul öncesi çocuklar İngilizce öğrenecek


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de okul öncesi dönem çocuklarına yabancı dil eğitimi sunmak için 6 ülkedeki 7 kurumun iş birliği ile “Erken Çocukluk Döneminde Oyunlarla Yabancı Dil Eğitimi” projesi gerçekleştirilecek.

İlk hareketliliğin Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) gerçekleştiği ve Avrupa Birliği Erasmus Programı tarafından fonlanan "ERASMUS+ KA220 –SCH–Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Projesi" katılımcıları MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ı ziyaret etti.

“Erken Çocukluk Döneminde Oyunlarla Yabancı Dil Eğitimi (Game-Based Foreign Language Education in Early Childhood)” adlı proje Türkiye, Estonya, Portekiz, İspanya, Polonya ve İzlanda olmak üzere toplam 6 ülkedeki 7 kurumun iş birliği ile gerçekleştiriliyor. Proje ekibinde ise MEÜ öğretim elemanları Prof. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, Doç. Dr. Emine Yılmaz Bolat, Öğr. Gör. Dr. Kerim Ünal ve Öğr. Gör. Nesibe Köroğlu Temel yer alıyor.

16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan proje ekibinin ilk kez bir araya geldiği program, 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MEÜ’nün  ev sahipliği yaptığı uluslararası çalıştaya, proje ortağı kurumların her birinden dört eğitmen olmak üzere toplamda 28 eğitmen katılım sağlıyor. İki yıl sürecek olan proje kapsamında, okul öncesi dönem çocuklarına yabancı dil eğitimi sunmak için “Okul Öncesi Dönem Oyun Temelli Yabancı Dil Eğitim Programı”, “Öğretmen Kılavuzu” ve “Okul Öncesi Dönem Yabancı Dil Öğretiminde Oyunlar Kitabı” başlıklı kitapların da geliştirilmesi planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA