Denizcilik Fakültesi, 2024’de hizmete giriyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Denizcilik Fakültesi, 2024’de hizmete giriyor


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Denizcilik Fakültesi inşaatında son aşamaya gelinirken, fakültenin 2024 yılının ikinci yarısında hizmete girmesi bekleniyor.

Kentin en önemli fakültelerinden biri olan denizcilik fakültesi, MEÜ ana kampüsünde yapımı devam eden ve son teknolojiyle donatılacak yeni binasına taşınacak. MDTO tarafından yaptırılan fakülte, 16 bin 500 metre kapalı, 8 bin metrekare açık alanı ile laboratuvarları, dalga havuzu ve simülasyon merkeziyle Türkiye'deki en önemli denizcilik fakültelerinden biri olacak. Eğitime verdikleri destek ve fakülte inşaatının son durumunu değerlendiren MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu, cumhuriyet kurulduktan sonra her alanda olduğu gibi denizcilikte de büyük yol alındığını belirterek, "Deniz yolu taşımacılığı yılda 12 milyar ton yükün taşındığı ve 500 milyar dolarlık geliri bünyesinde barındıran dev bir sektör ve ülkemiz bu sektörün aktörlerinden biri. Ancak bizim için daha yapacak çok iş, kat edilecek çok mesafe var. Bizler hem deniz ticareti hem de deniz güvenliği açısından nitelikli insan kaynağına sahip olmayı, ülkemizin ekonomik ve stratejik çıkarları açısından zorunlu görüyoruz. İnsan sermayesine yatırımın ekonomik kalkınmaya etkisine inanıyor, bu doğrultuda en büyük yatırımlarımızı eğitim alanında yapıyoruz. Kendi adımızı taşıyan ve 14 senedir himayemizde olan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin eğitim binasını yaptırmak, bu amaçla hayata geçirilen projelerden biriydi. Sınırlı makine zabiti ve vardiya zabiti yetiştiren lisemiz, 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okullar kapsamına alındı, bir sonraki yılda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği protokolü kapsamına alındı" diye konuştu.

 

“GEMİ İNSANLARININ İNGİLİZCE BİLMESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Küresel denizcilik sektörünün, çağın gereksinimlerine uygun olarak yetişmiş, donanımlı, teknolojiye ve İngilizceye hakim profesyonel elamanlara ihtiyaç duyduğunu belirten Lokmanoğlu, "Denizcilik mesleğinin dili, bütün sularda ve bütün bayraklarda İngilizcedir. Denizcilik mevzuatı ve denizcilik sözleşmeleri İngilizcedir. Gelişmeleri takip edilmek, dünya denizlerinde ülkemizin hak ve çıkarlarını koruyabilmek için gemi insanlarının İngilizce bilmesi son derece önemlidir. Türk gemi insanlarının yabancı dil sorunu ise sektörümüzün bildiği ve çözmek zorunda olduğu bir gerçektir. İngilizce bilgisinin yetersizliği nedeniyle sınırlı sayıda Türk gemi insanı, yabancı bayraklı gemilerde çalışabiliyor. İşte bu nedenle, denizcilik öğrencilerimizin meslek hayatına atıldıklarında yabancı dil sorunu yaşamaması için odamızın girişimleri ile denizcilik lisemizde, 2021 yılından beri müfredata ek İngilizce dersleri veriliyor. Öğrencilerimiz en az 10 saat ek İngilizce dersi alıyor" ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE'NİN EN GÖZDE DENİZCİLİK FAKÜLTELERİNDEN BİRİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Eğitim alanından en büyük yatırımı MEÜ içinde inşa ettirdikleri denizcilik fakültesine yaptıklarının altını çizen Lokmanoğlu, şöyle devam etti; "İnşasını üstlendiğimiz fakültede denizcilik öğrencilerinin modern ve donanımlı bir ortamda eğitim görebilmelerini hedefliyoruz. Fakültenin inşasına başlamadan önce ciddi bir araştırma yaptık, bu alandaki iyi örnekleri inceledik. Odamızın önceki yatırımı olan MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşasında olduğu gibi denizcilik fakültesini de IMO'nun denizcilik eğitim ve öğretiminin standartlarını belirleyen STCW konvansiyonuna uygun olarak inşa ediyoruz. Projede malzeme kalitesine ve üst düzey teknoloji kullanımına azami özen gösteriyoruz. Fakülte, 16 bin 500 metrekare kapalı, 8 bin metrekare açık alanı ile laboratuvarları, dalga havuzu ve simülasyon merkeziyle büyük bir eğitim kompleksi olarak MEÜ'ye devredilecek. Odamızın adını taşıyacak bu fakülte Türkiye'nin en gözde denizcilik fakültelerinden biri olarak inşa ediliyor. Kaba inşaatı tamamlanan, ince inşaatının ise 2024 yılının ilk yarısında tamamlamayı planladığımız fakülte ile cumhuriyetimize ve denizciliğimize kalıcı eserler armağan etmenin gururunu yaşıyoruz." (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA