DSİ drenaj çalışmaları ile tarım arazilerine değer katıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DSİ drenaj çalışmaları ile tarım arazilerine değer katıyor


 

Devlet Su İşleri tarafından Adana, Mersin ve Osmaniye’de hayata geçirilen Tarla İçi Geliştirme Projeleri sayısız fayda sağlarken, çalışmalar neticesinde tarım arazilerinden elde edilen yüksek verim çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkarken, toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleriyle de tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için çalışıyor.

Toprak ve su kaynaklarından en iyi şekilde yararlanabilmek için; bu kaynakların korunması, geliştirilmesi, üretimin çeşitli aşamalarında uygun çevre ortamının sağlanması, gerekli olan tüm yapı ve tesislerin, mühendislik disiplinlerine uygun olarak planlanması, projelendirilmesi ve inşa süreçlerinin titizlikle takip edilmesi büyük önem arz ediyor.

 

ADANA, MERSİN VE OSMANİYE’DE TARLA İÇİ GELİŞTİRME PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Adana, Mersin ve Osmaniye’de devam eden Tarla İçi Geliştirme Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;“Ülkemizde son yıllarda DSİ tarafından hayata geçirilen “Tarla İçi Geliştirme Projeleri” ile sulama ve drenaj şebekelerinin tesisi, tarımsal yol sisteminin planlanması ve yapımı, arazi ıslahı, arazi tesviyesi, arazi toplulaştırması, toprak ve su muhafazası neticesinde tarım arazilerinden elde edilen yüksek verim çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Bu Projeler kapsamında; Adana, Mersin ve Osmaniye illerine bağlı 14 ilçe, 263 köy ve mahallede yapılan çalışmalar neticesinde; 2 milyon 488 bin 930 dekar alanda drenaj sorunu Kurumumuz tarafından tespit edilmiştir. Bu tespit edilen alanı kapsayacak şekilde yaklaşık 1 Milyar 546 Milyon TL maliyetli 10 adet proje, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan mühendislerimiz tarafından geliştirilmiştir. Projeler kapsamında taban suyunun yüksek olduğu alanlarda drenaj problemlerinin çözümü ve sorunlu sahaların ıslahı için değişik çaplarda drenaj borusu ve koruge boru döşenmesi, drenaj kanalı temizliği ve drenaj kanalı açılması ile kaba tesviye yapılması, ayrıca eski kapalı drenaj imalatlarının rehabilitasyonu için bakım, onarım ve drenaj hatlarının yıkama işleri projeler kapsamında yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Çalışmaların devam ettiğini de anlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;“Ayrıca 3 adet projenin sözleşmesi imzalanmış olup 2 adet projenin de ihalesi yapılmıştır. Önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilecek olan bu 5 adet projenin günümüz maliyeti ise yaklaşık 1 Milyar 229 Bin TL’dir” dedi.

 

“EKONOMİK GELİRİMİZİ ARTIRARAK ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

Çiftçilerden gelen geri dönüşleri yakından takip ettiklerini ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Projelerin uygulanmasıyla; kırsalda alt yapının iyileştirilerek, tarımsal üretim sırasında olumsuzlukların ortadan kaldırılması, maliyetlerin azaltılması, toprak ve su kaynaklarının korunmasıyla birlikte tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyoruz. Hayata geçirilen projelerden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Tarımsal ekonomik gelirimizi artırarak çiftçimizin yüzünü güldüren projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”  dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA