Büyükşehir, işe geri dönenleri çalıştırmıyor ama maaş ödüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir, işe geri dönenleri çalıştırmıyor ama maaş ödüyor!


 

Sayıştay, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; mahkeme kararı ile asıl görevlerine iade edilen daire başkanlarını bu görevlere başlatmazken bütçesinden yargılama gideri ve maaş farklarını ödediği ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Sayıştay, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik geçen yıla ilişkin denetim raporunu açıkladı. Usulsüzlükler, iş bilmezlikler nedeniyle belediyenin, halkın paraları ile oluşan bütçesinden fazla fazla ödemeler yapmak zorunda kaldığı ortaya çıktı!

Bu kapsamda özellikle geçen 4,5 yıllık sürede binlerce işçiyi işten çıkarması nedeniyle büyük tepki çeken ve yakın ekibini de sıklıkla değiştirerek akrabalarının belediyede kadrolaştığı ortaya çıman Vahap Seçer yönetimindeki Büyükşehir’deki son skandal; işe geri dönüş davasını kazananların işe başlatılmasa da maaş ödenmesi oldu.

 

BİRDEN FAZLA KEZ İŞE GERİ DÖNÜŞÜ KAZANANLAR ÇALIŞTIRILMAMIŞ AMA MAAŞ ÖDENMİŞ

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yapılan incelemede; İdare’nin birden fazla kez aynı mahiyetli işlemler ile park ve bahçeler, ulaşım, etüt ve projeler daire başkanlıkları ve genel sekreter yardımcısı görevlerini yürüten personeli görevden aldığı, ancak görevden alma işlemlerinin idare mahkemesi kararları ile iptal edildiği, mahkeme kararlarına rağmen bu personelin asıl görevlerine döndürülmeyerek şube müdürü, uzman gibi kadrolara atandığı, bu işlemler sonucunda İdare bütçesinden mahkeme harcı, faiz, vekâlet gideri ve personelin yoksun kaldığı maaş farklarının ödendiği görülmüştür.

 

HUKUKA AYKIRI İŞLEM YAPILMIŞ

İdare'nin göndermiş olduğu cevapta; mahkeme kararlarının belediyeye tebliğ edildiği tarihten itibaren otuz gün içinde ilgililerin atamalarının yapıldığı ve maaş farklarının ödendiği ifade edilmiştir. Ancak mahkemelerin aksi yönde kararlarına rağmen, İdare'ce birden fazla kez aynı mahiyetli işlemler ile daire başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı görevlerini yürüten personelin görevden alınması ve bu personelin asıl görevlerine döndürülmeyerek şube müdürlüğü, uzman gibi kadrolara atanması Anayasa’nın 2’nci ve 138’inci maddelerinde yer alan, ‘Hukuk Devleti’ ve ‘mahkeme kararlarının bağlayıcılığı’ ilkelerine aykırılık teşkil etmektedir.

Sonuç olarak üst düzey yöneticilerin atamaları ve görevlerinden alınmaları konusunda mevzuat tarafından idareye tanınmış olan takdir hakkının kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda kullanılması, İdare'nin gereksiz masraflarla karşılaşmaması için ilgililer hakkında verilen mahkeme kararlarının tam ve geciktirilmeksizin uygulanması gerekmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA