Açılamayan havalimanı için güvenlik toplantısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Açılamayan havalimanı için güvenlik toplantısı!


 

İnşaatı bir türlü tamamlanamadığı için açılışı birçok kez ertelenen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı için Güvenlik Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 9 ihale, 3 temel atma töreni gördü; bir çok farklı tamamlanma tarihi" açıklanan 13 yıldır bitemeyen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı için Güvenlik Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Komutan V. Albay Fecri Yılmaz, Air-Port İşletme Müdürü Oğuz Oflaz, Adana Devlet Havaalanları Müdür Yardımcısı Seracettin Yıldırım ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Çukurova Havalimanı yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıda, yapımı kısa süre içerisinde tamamlanacak olan Çukurova Havalimanı’nın güvenliği ile ilgili gündem maddeleri değerlendirilerek muhtelif kararlar alındı.

 

NE OLMUŞTU?

"Türkiye'nin Atatürk Havalimanı'ndan sonra en büyük ikinci havalimanı olacak" sloganıyla ilk ihalesi 2011'de gerçekleşen, temeli 2013'te atılan, uğruna 8 milyon metrekarelik tarım arazisinin kamulaştırıldığı Çukurova Havalimanı'nın altyapısı için 3, üstyapısı için 5 ihale tarihi ilan edildi.

Adana'daki Şakirpaşa Havalimanı'na 45 dakika uzaklıkta yer alan, Mersin ve Adana'da turizmi artıracağı ümit edilen, o bölgenin verimli topraklarında yetişen ürünün lojistiğini kolaylaştırması planlanan havalimanı için  yılda 12 milyon yolcuyu ağırlamak için 8 milyon metrekarelik tarım arazisinin kamulaştırıldı.

Bitiş tarihi için bugüne kadar 2013, 2016, 2018, 2019, 2020 yılları belli aralıklarla dile getirilirken inşaat hala tamamlanmadı.

2018’den bu yana her 29 Ekim’de açılış sözü verilen  ancak bir türlü yerine getirilemeyen vaat, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında da sonuçsuz kaldı.

Son olarak geçtiğimiz 29 Ekim’e yetişemeyen açılışın Ocak’ta yapılacağı vaat edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA