CNR’den sönük fuar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CNR’den sönük fuar!


 

Türkiye’nin lojistik üssü Mersin’de özel bir şirket tarafından düzenlenen Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nın sönük açılışı eleştiri konusu oldu. CNR Fuarcılık Şirketinin başarısız organizasyonunun kente zarar verdiği dile getirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçmiş dönemlerde bakanlık nezninde üst düzey katılımlarla açılışı yapılan fuarlara ev sahipliği yapan Mersin’in bu alanda giderek daha da geriye düşüşü her geçen daha çok görülür hale geldi. Son olarak kentin en güçlü olduğu sektör olan lojistikte dahi başarısız bir organizasyona imza atan CNR Fuarcılık Şirketi’nin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı eleştiri konusu oldu.

Açılışta fuara kaç firmanın katıldığına dair net bir rakam verilmek yerine, “100’ün üzerinde” denilerek şeffaflıktan da uzak kalındı.

Toplamda 3 holde 12 bin metrekare alanda düzenlenen kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılığın yanı sıra liman işletmeciliği, antrepo ve depo hizmetleri, hızlı kargo, paket taşımacılığı ve gümrük müşavirliği firmalarını aynı çatı altında toplayan fuar, Türk lojistik sektörünün önde gelen şehri Mersin’e yakışmamakla eleştirildi.

 

MTSO, “SÖNÜK FUARLARA GEÇİT YOK” DEDİ CNR İLE YOLA DEVAM ETTİ

Kentten kopuk, yerel basın ile diyalogdan uzak gerçekleştirilen fuara katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın, göreve geldiğinde fuarcılıktaki geriye gidişi durduracaklarına dair sözlerine rağmen CNR ile yol yürümeye etmesi dikkat çekti.

Mersin’i depoculuktan kara taşımasına deniz yolundan demir yoluna yeni açılacak havalimanın da eklenmesiyle dört taşıma moduna sahip nadir bir lojistik kent olarak tanımlayan Çakır, Mersin’de bugün tarım, sanayi, dış ticaret gibi gelişim gösteren her sektörün arkasında kentin lojistik gücü bulunduğuna işaret eden Çakır, kentin yıllardır beklediği Mersin Ana Konteyner Limanı için tekrar çağrı yaptı.

Çakır, “Dünyanın değişen ve gelişen lojistik rotalarında, yine Mersin var. ‘Orta koridor’ denen Avrupa’nın en batısı ile Çin arasında, yine Mersin var. Tarihi İpek Yolu'nun ana arterinde, yine Mersin var. Mersin’in olmadığı bir tedarik zinciri, küresel anlamda eksik bir rotadır. Artık gecikmelere tahammülü olmayan Mersin Lojistik Merkezi Projesi ve Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımı işte bunun için hayatidir ve geciktirilmemelidir.”

 

“FIRSATLARIN TELAFİSİ YOKTUR”

Fırsatların telafisinin olmayacağına dikkat çeken Başkan Çakır, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine kısa sürede ulaşmak istiyorsa bu rakamın yaratacağı taşıma yükünü nasıl etkin, hızlı ve az maliyetle taşıyacağını da düşünmek gerektiğini söyledi. Lojistik olmadan rekabetçi olunamayacağını vurgulayan Çakır, “Bu vesileyle, Mersin’in bu beklentisini tekrar dile getirmek istiyorum. Pandemi sonrası tekrar eski, coşkulu fuar günlerine döndüğümüzü hissettiğimiz bu fuarın önce sektöre, sonra kentimiz ve ülkemiz ekonomisine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA