Gültak, öğretmenlerle bir araya geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gültak, öğretmenlerle bir araya geldi


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla belediyeye bağlı Etüt Merkezi ve Kültür Sanat Evleri ile Halk Eğitim Merkezi ve farklı okullarda görev yapan öğretmenler ve usta öğreticilerle bir araya geldi.

Haber Merkezi

 

Bir otelin salonunda düzenlenen buluşmaya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın yanı sıra Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Etüt Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Kültür Sanat evlerinde görev yapan öğretmen ve usta öğreticiler ve bürokratlar katıldı. Pasta kesilen ve öğrencilerin canlı müzik dinletisi sunduğu özel etkinlikte, şehit öğretmenler anısına hazırlanan kısa filmin gösterimi de gerçekleşti.

 

“YETİŞTİRDİĞİNİZ BİR KİŞİ DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR”

Buluşmada söz alan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; öğretmenlerin, tarihin akışını değiştiren insanlar yetiştirdiğinin altını çizerek; “Peygamber Efendimiz, kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtarıp bir bakışı değiştirdi. Bir Akşemseddin çıkıp Fatih Sultan Mehmet’i yetiştirerek dünya tarihini değiştirdi. ‘Bu ülke artık bitmiştir’ denilen yerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak devam ettirdi. Ve hepsi sadece bir kişi idi… Unutmayın! Yetiştirdiğiniz tek bir kişi çok şey değiştirebilir. Bu duygularla, eğitim şehitlerimizin her birini rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu uğurda fedakârca çalışan öğretmenlerimizin yolu, izi açık olsun” diye konuştu.

 

“EĞİTİM ALANINA AYRICALIKLA YAKLAŞIYORUZ”

Ardından öğretmenlere hitap eden Başkan Mustafa Gültak ise öğretmenliğin, büyük bir fedakârlık ve özveri gerektiren en onurlu ve kutsal mesleklerden biri olduğunu vurguladı, Öğretmenler Günü’nü tebrik etti. Eğitim konusuna özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak; “Bir toplumu, çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine yükselten en önemli konuların başında eğitim gelir. Bu açıdan eğitim konusu bizim de ayrıcalıkla yaklaştığımız; yeni, güncel ve herkes için ulaşılabilir projeler geliştirdiğimiz alanların başında geliyor” dedi.

 

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ”

Akdenizli gençler ve çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağladıklarını da dile getirdiği konuşmasında Başkan Gültak, şu ifadeleri kaydetti; “Gerek Etüt Merkezimiz gerekse internet üzerinden sağladığımız imkânlar sayesinde birçok çocuğumuz dilediği üniversite veya liseyi kazandı. Bizleri gururlandıran bu tür başarı hikâyeleri Akdeniz’de daha önce yoktu. Akdeniz’de kavga vardı; barış, huzur ve kardeşlik yoktu. Biz ise bugün eğitim, sanat, spor ve sevgi üzerine kuruyoruz hayatı. Çünkü sevgisiz bir hayat kanserli bir vücuda benzer. Sevginin olmadığı yerde de kavga olur, düşmanlık, kin ve nefret olur. Kadınlar ve gençler için sosyal, kültürel, spor ve eğitime yönelik projeler başlattık. Bunun da meyvelerini almaya başladık. Eğitim alanına, öğrencilerimize, öğretmenlerimiz ve eğitim kurumlarımıza desteğimiz devam edecek. Gelecek nesillerimizin mimarı olan ve kutsal bir mesleği icra eden tüm öğretmen arkadaşlarımın günlerini bir kez daha kutluyorum.”

Etkinliğe katılan öğretmenler de memnuniyetlerini dile getirerek, ‘Öğretmenler Günü’nde kendilerini unutmayıp bu özel buluşmanın gerçekleşmesini sağlayan Başkan Gültak’a teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA