Tarsus TSO’dan güneş enerjisi atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus TSO’dan güneş enerjisi atağı


 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası elektrik ihtiyacını karşılamak için kurduğu Güneş Enerji Santralini devreye aldı. Tarsus TSO GES ile hem kendi elektrik tüketimini karşılamaya hem de temiz enerji kullanmaya başladı.

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası değişen küresel dinamikler ve yeni konulara yönelik girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Yatırım gündemine aldığı GES projesini tamamlayarak hayata geçiren Oda, binasının çatısına kurduğu güneş enerji santrali ile kendi elektriğini üretir konuma geldi.

 

“ÇEVRE DOSTU ODA”

Günümüz şartlarında yenilenebilir enerji kaynaklarının daha da önem kazanmaya başladığı söyleyen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’Yeşil, çevreci ve temiz enerji, iklim değişikliğiyle mücadelede, enerji güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi küresel zorluklarla başa çıkmak için daha da önem kazanmaya başladı. Bu alanlarda yapılan her yatırımı ciddi anlamda önemsiyoruz. Biz de kurduğumuz GES ile hem kendi ihtiyacımızı karşılamak hem de çevre dostu olmak istedik. Karbon salınımını azaltarak çevresel etkiyi minimize etmek ve enerji maliyetlerini azaltmak cidden önemli hale geldi.’’ dedi.

 

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞE UYUM”

Diğer taraftan kullandıkları yerli otomobil TOGG’la da çevreye verdikleri önemi bir kez daha yineleyen Koçak, ‘’Aracımızın elektrikli olması ile hem yakıt giderimizi sıfırladık. Hem çevreci yaklaşımla sıfır karbona doğru gidiyoruz. Değişime ve dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. Bu konularda da öncü girişimlerimizi sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz bir diğer çalışma ise dijital arşivimizle ilgili. Daha kullanışlı hale getiriyoruz. Raylı arşiv sistemi oluşturuyoruz.’’ diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA