Büyükşehir’den kaçak inşaata 3-5 metre savunması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’den kaçak inşaata 3-5 metre savunması!


 

Marina Vista’da kaçak inşaat yürüttüğü gerekçesiyle hakkında tutanak tutulan Büyükşehir kendini ‘3-5 metrekare’ diyerek savundu! Aylar sonra meclisin karşısına çıkan Seçer, TOKİ’ye kaçak inşaat suçlaması yöneltilen Mezitli’deki projesi ve bazı ilçe belediyelerini verdiği ruhsatlara ilişkin şikayetleri gündeme taşıyarak iktidara yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ve Ekim ayları ile Kasım’ın ilk haftasında toplantılarına katılmayan Başkan Vahap Seçer, 2 ay sonra meclise döndü ve muhalefetin yoğun eleştirilerine maruz kaldı.

Meclisin 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 3. Birleşiminde ilk olarak AKP’li Meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt, Marina Vista isimli yapıyı hizmet binası olarak kiralayan Büyükşehir’in burada yürüttüğü kaçak inşaat süreci ile ilgili bilgi istedi. Türüt, “Bazı şeyler vardır şuyuu vukuundan beterdir’ derler. Bu da böyle oldu. Vazifesi kaçak yapı ile mücadele etmesi gereken bir kurumun böyle bir işin içinde anılması kamuoyunda oldukça üzüntüyle karşılandı. Bu nasıl olmuştur, bilginiz var mı? dedi.

 

“MEVZUAT KARMAŞASI YAŞANDI”

Bunun üzerine Başkan Vahap Seçer, söz konusu alanda yürütülen çalışmalarda mevzuat karmaşası yaşandığını savunarak, “Önceki dönem daire başkanı ile şuan ki daire başkan arasında görüş farkı var. Önceki daire başkanı ruhsata gerek olmadığını savunuyordu şimdi ise ruhsat alınması gerektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine ilçe belediyesi işlem başlattı.  

Denetleme görevi olan Büyükşehir Belediyesinin 3-5 metrekare bir dinlenme alanı için kaçak bina yapma gibi bir küçük bir anlayışı düşüncesi olamaz” savunması yaptı.

Seçer, söz konusu inşaat ile ilgili tadilat ruhsatı için gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.

 

TOKİ’YE KAÇAK İNŞAAT, İLÇE BELEDİYELERİNE RUHSAT TEPKİSİ

Öte yandan vatandaşların CİMER aracılığıyla ilçe belediyeleri tarafından verilen ruhsatlarla ilgili ciddi ihbarlarda bulunduğunu da söyleyen Seçer, ekiplerine gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Ayrıca Türüt’e, TOKİ’nin yaptığı Meztli’de kaçak iddiaları ile gündeme gelen inşaatı içinde aynı duyarlılığı göstermesini isteyerek, “Onunla da ilgilenmenizi diliyorum. İlgililer gerekeni yapsın görevlerini yerine getirsinler. Bizde o gazete haberinden sonra konuyu gündeme taşıdık. Bizim ki gibi 3-5 metrekarelik dinlenme alanı değil binlerce konuttan bahsediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA