Mersin’de seçim bilmecesi sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de seçim bilmecesi sürüyor


 

Yerel seçimlere 4 ay kala AKP’nin de MHP’nin de istediği Mersin’de, CHP’deki aday bilinmezliği ile siyasi kulisler giderek daha da ısınıyor! AKP aday bulmakta zorlanırken MHP Mersin için bastırıyor1 CHP ise belediye başkanlarını, yapılacak anketle belirleme kararı alsa da genel başkanlık seçimlerinin etkileri merakla bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye 2024 yılı 31 Mart’ın da sandık başına giderek 2024- 2029 yılları arasında görev yapacak yeni yerel yöneticilerini seçmeye hazırlanırken Mersin’de seçim bilmecesi sürüyor. Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP arasında anlaşmazlığa neden olan Mersin’de, kimin Büyükşehir adayını çıkaracağı netlik kazanmadığı için ilçelerde şekillenemiyor. Büyükşehir ve 13 ilçenin adaylarının belirlenmesi sürecinde gözler Cumhur İttifakı ortaklarının uzlaşmasındayken, AKP Mersin’de hafta sonu yapılan temayül yoklamasında Büyükşehir Belediye Başkan adayı ararken ortaya çıkan isimlerin kentte karşılık bulma ihtimalinin düşüklüğü partiyi kara kara düşündürüyor.

Öte yandan MHP’nin ise Mersin’de kendi adayını çıkarmak için bastırdığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

CHP’DE İŞLER KARIŞIK

Muhalefette bilinmezden çıkamıyor. Millet İttifakı’nın sona ermesi ve HDP ile de ittifak yapılıp yapılmayacağının netleşmediği CHP’de, her geçen gün Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yeni bir isim gündeme gelmeye devam ediyor.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu tarafında yer almasının adaylığını tehlikeye attığı iddialarını güçlendirirken, yeni isimlerin sahalara inmesi süreci hızlandırdı. Kentte ön seçim taleplerinin yükselmesi ve yeni genel başkan Özgür Özel’in de ön seçim taleplerine olumlu yanıt vererek, 11 büyükşehirden üçü hariç, diğerlerinin mevcut başkanları için verilmiş sözleri olmadığını açıklaması Seçer’in işinin zorlaştığını ortaya koyarken yaşananlar Mersin’de adaylık belirleme sürecinin çetin geçeceği yorumlarına neden oldu.

Serdal Kuyucuoğlu Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan ilk isimlerden biri olurken,  son hamle Fikri Sağlar’dan geldi.

Son olarak Mersin eski milletvekili ve 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adayı adayı olan Fikri Sağlar’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i makamında ziyaret etmesi 'Büyükşehir'e aday oluyor' yorumlarına yol açtı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA