Kadın muhtar eğitiminde MEÜ krizi yaşandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın muhtar eğitiminde MEÜ krizi yaşandı!


 

Mersin’de ki toplam 806 muhtarın sadece 22’si kadın olurken bu sayıyı arttırmak isteyen KA.DER, “Mersin Kadın Muhtar Adayı Eğitimi” vermek istedi. Bu çalışmayı da Mersin Üniversitesi ile yapmak isteyen KA.DER eğitime günler kala taleplerinin reddedilmesi ile kriz yaşadı. KA.DER yönetimi krizi aşarak eğitimi düzenlerken, MEÜ tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) tarafından Mersin’de, yerel seçimler öncesi “Mersin Kadın Muhtar Adayı Eğitimi” düzenlendi.  

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, buluşmanın 2024 yerel seçimlerinde Mersin’de kadın muhtar sayısını arttırmak için, kadın muhtar adaylarına yönelik KA.DER Mersin Şubesi olarak açılan Siyaset Okulunun etkinliği olduğunu söyledi.

 

“MEÜ KRİZİNİ AŞTIK”

Konu başlıklarını KA.DER Genel Merkezinin belirlediği kadın muhtar adaylarına yönelik hazırlanan Siyaset Okulunun konularının, Mersin Üniversitesinin hocaları tarafından verilmesini istediklerini söyleyen Dinçer, ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

“Bu çalışmayı Mersin Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) işbirliği ile yapmak istediğimiz Mersin Üniversitesi rektörlüğüne resmi olarak KA.DER Genel Merkezi tarafından iletildi” diyen Dinçer, “Ancak 23 Kasım 2023 Saat 16:30’da müracaatımızın Mersin Üniversitesi kurulundan geçmediğini, onaylanmamış olduğunu öğrendim. Tüm hazırlıklarını katılımcılarını belirlemiş olan KA.DER Mersin Şubesi, KA.DER Genel merkezi ve KA.DER Adana Şubesinin desteği ile krizi çözmüş bulunuyor.

Böylece KA.DER Mersin Şubesi kadın muhtar sayısını arttırmaya yönelik siyaset okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz.

 

“MERSİN’DE TOPLAM 806 MUHTARIMIZIN SADECE 22’Sİ KADIN”

Siyaset Okulumuzda, konularında uzman olan hocalarımız dersleri aktaracaktır. Bizlere vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. 45 Evler kampüsünü bize açan Toros Üniversitesine, lojistik destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkürler.

Bugün 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gün’ kadına yönelik şiddeti önleme konusunda kadın muhtarlarımızın daha etkin çalışmalar yapacağına inanıyorum.

Mevcutta Mersin’de toplam 806 muhtarımızın sadece 22’si kadın. Mahallelerini yönetmek, sorunlarına çözüm üretmek için muhtar adaylığına ‘varım’ diyerek aramızda olan kadın muhtar adaylarını, ulaşamadığımız veya bize ulaşamayan kadın muhtar adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA