Anamur muzu coğrafi işaret aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur muzu coğrafi işaret aldı


 

Mersin’in Anamur ilçesinde yetiştirilen ’Anamur muzu’, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Coğrafi konumu nedeniyle mikroklima özelliğine sahip ilçede, sera ortamında doğal yollarla yetiştirilen Anamur muzu, çiftçilerin en büyük gelir kaynakları arasında yer alıyor.

Son yıllarda sera sayısının giderek artmasıyla 100 bin dekara yaklaştı. Yılın 12 ayı hasadı yapılabilen yerli Anamur muzu, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması sebebiyle ithal muzlara oranla daha çok tercih ediliyor.

Bugün Türkiye tüketiminin yüzde 85’ini karşılayan Anamur’da muz üretiminde yıllık rekoltenin yüzde 80'ini küçük aile işletmeleri karşılıyor.

 

ŞİMDİ COĞRAFİ İŞARETLİ SATIŞ ZAMANI

Her geçen daha da gelişen Anamur’da ki muz üretimi için güzel haber Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi. Odadan yapılan açıklamada, “Anamur muzu coğrafi işareti odamızca alınmıştır” denilerek, “Yöremize özgü ürünlerin marka değerinin ve tanınırlığının artırılması amacıyla yaptığımız çalışmalar sürüyor.

Anamur Muzu coğrafi işaretini devralarak Anamur/Bozyazı ilçelerimizde üretilen muzların katma değerini artırmak, market/manav raflarında satışı yapılırken coğrafi işaretli "Anamur Muzu" ile diğer ürünler arasında ayrım yapma zorunluluğu getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Gerekli denetim ve takip mekanizmalarının kurulması için çalışarak, farklı yörelerde yetiştirilen muzların Anamur ve Bozyazı´da üretilmiş gibi satılmasının önüne geçecek, tadı, aroması ve kokusuyla yöremize has olan Anamur Muzu coğrafi işareti ile satılması için ne gerekiyorsa yapacağız.

İlçelerimizde ve ülkemizin diğer şehirlerinde yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu konuda gerekli tanıtımı yapmaya ve duyarlılık oluşturmaya özen göstermesini ve desteklerini beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA