Çift yönlü yol yapımına ne zaman başlanacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çift yönlü yol yapımına ne zaman başlanacak?


 

Mersin’in en küçük ilçelerinden olan ancak batı Mersin’de artan trafik yoğunluğundan nasibini alarak büyük sorunlar yaşayan Aydıncık halkının isyanı devam ediyor. Son olarak AGİKDER, Büyükalan mevkiine yapılması beklenen bölünmüş yol projesinin akıbetini sordu.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık yetersiz altyapı eksikliği sorunları ile gündeme gelen Mersin’in Aydıncık ilçesinden bu defa yol talebi geldi.

İlçenin sorunlarına dair 9 başlıkta bir rapor hazırlayarak bunu ilgili ve yetkililerle paylaşan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (AGİKDER), son olarak yol talebine dikkat çekti.

 

ÇİFT YÖNLÜ YOLUN TEHLİKE SAÇMASINA NEDEN VE NE ZAMANA KADAR SEYİRCİ KALINACAK?

Dernekten yapılan açıklamada; Büyükalan mevkiine yapılması beklenen bölünmüş yol projesinin akıbetini soruldu. Açıklamada, “D-400 şehirlerarası karayolu üzerinden Aydıncık’a Silifke tarafından girerken, bölünmüş yolun bittiği yerden itibaren başlayan ve Çamlık bölgesine kadar gelen çift yönlü yolun tehlike saçmasına neden ve ne zamana kadar seyirci kalınacak? Bölünmüş yol yapımı için en zor kısım olan kamulaştırma ve köprü yapımı tamamlandığı halde yol yapımına başlanılamamasının nedeni nedir?

 

GÜLNAR YOL AYRIMI KONTROLSÜZ

Bildiğiniz üzere ve onlarca kez kaza yaşanan bu yol üzerindeki kontrolsüz yeni Gülnar yol ayrımı, trafik lambası da yapılmadığından tehlike oluşturmaya devam etmektedir. Yeni Mahalle Muhtarımız Sayın Volkan GÖZMEN, bu konuyu onlarca kez her mecrada her aşamadaki yetkililere iletmesi sadece sessiz bir çığlık olarak kalmıştır. Bu çift yönlü yolun bazı kısımlarında yayalar için yürüme yeri dahi kalmamış noktaları vardır.  Kent Merkezi yapılmaya çalışılan Büyükalan Çarsısı karmaşası, konulan trafik lambaları ile bir nebze hafifletilmeye çalışılsa da ucubeliği örtmeye yetmemiştir.  Otoparksız bölgede yol kenarlarına park edilen araç terörü ise tehlike saçmaya devam etmektedir. Neden bu sıkıntılara katlanmak zorunda bırakılıyoruz?

 

“NEDEN ÇÖZÜLEMEDİ?”

Daha önce trafik lambaları taleplerimiz gündemde iken yol yapılacak bölgenin bazı noktalarında kamulaştırmadan kaynaklanan sorunların aşılmak üzere olduğu ve yaz sezonu bitiminde yola başlanacağı bilgisi verilmişti. Kamulaştırma sorunu aşılamıyor ise vatandaşlar mağdur edilmeden acele kamulaştırma marifetiyle yıllar öncesinden bu sorun çözülebilirdi. Neden çözülemedi? Çözümün önünde bilmediğimiz başka bir husus varsa kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Hiçbir şey insan canından daha önemli olamaz. Yasal sorumluluklara ve cezai müeyyide konularına şimdilik hiç girmiyoruz.

Yolun yapımında yetkili olan Karayolları 5.Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere çözüm için bu güne kadar çaba gösteren tüm paydaşların yeniden bu sorunun aşılmasına acil olarak odaklanmalarında yarar görüyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA