Gençler siber zorbalığa karşı bilinçlendirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gençler siber zorbalığa karşı bilinçlendirildi


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından meslek lisesinde eğitim gören kız öğrencilere yönelik Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi’nde “Dijital Okuryazarlık, Eleştirel Düşünme ve Siber Güvenlik Çalıştayı” düzenlendi.

Haber Merkezi

 

UNESCO Üye Devletlerinin kararıyla, Kasım ayının ilk Perşembe günü siber zorbalık da dahil olmak üzere ‘Okulda Şiddet ve Zorbalığa Karşı Uluslararası Gün’ olarak ilan edildi. Okulla ilgili şiddetin tüm biçimlerinin çocukların ve ergenlerin eğitim, sağlık ve refah haklarının ihlali olduğu kabul edildi. Aynı şekilde BM Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edildi. Bu kapsamda MTSO AB Bilgi Merkezi Kasım ayında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lisede okuyan kız öğrencilere yönelik ‘Dijital Okuryazarlık, Eleştirel Düşünme ve Siber Güvenlik Çalıştayı düzenledi. Çalıştay ile gençler bir taraftan dijital konudaki yetkinliklerini artırırken diğer taraftan dijital platformlar üzerinden karşılaşabilecekleri şiddet ve zorbalığa karşı bilinçlendirildi. Bu sayede öğrencilerin siber zorbalıkla mücadele yöntemleri, dijital teknolojinin doğru kullanımı, eleştirel dijital okuryazarlık konularında bilgi ve becerilerinin arttırılması hedeflendi.

Çalıştay kapsamında Sabiha Çiftçi MTAL, Kadri Şaman MTAL, Zeytinlibahçe MTAL ve Hafsa Sultan MTAL olmak üzere dört meslek lisesinden 10’uncu sınıfa giden 20 kız öğrenciye tüm gün boyunca Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi’nde eğitim verildi. 

Kadınların ve kız çocuklarının haklarını tam olarak kullanmalarını sağlamak ve siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmanın AB'nin temel hedefleri arasında yer aldığı bildirilen Çalıştay ile Türkiye'de kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi konusundaki farkındalığın genç yaşlardan itibaren kazandırılması hedeflendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA