Onun bunun değil halkın adayıyım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Onun bunun değil halkın adayıyım!


 

Tarsus’u, 2019 seçimlerinde 95 bin oy olarak 25 yıl sonra MHP’den CHP’ye kazandıran ancak aradan geçen 4,5 yılda sık sık partisinden bazı isimlerin engellemesi ile karşılaşan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yeniden aday adayı olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Dr. Haluk Bozdoğan, 2024 yerel seçimleri öncesi partisinin ilçe başkanlığı önünde miting gibi bir buluşmaya imza atarak yeniden aday adayı olduğunu açıkladı. “Büyük Tarsus Hareketi başlıyor” sloganıyla yapılan toplantıda Bozdoğan’a yüzlerce partili destek verdi.

 

“DİKİLİ AĞACIN YOK DİYORLAR EVET DOĞRU”

Burada yaptığı konuşmada Tarsuslulara ‘yoldaşlarım ‘diyerek hitap eden Bozdoğan, 6 Ekim 2018’de alanlara indiğini anımsatarak aradan geçen 5 yılda çalışıp, didinip, üreterek bu günlere geldiklerini söyledi. “Çalmadan çırpmadan 33 yıl doktorluk yaptım” diyen Bozdoğan, belediye başkanı olduğunda da çalmayacağının, çaldırtmayacağının sözünü verdiğini anımsatarak, “Ceketim yırtılır, kazağıma yama yapılırdı kimseye belli etmezdim. Aradan geçti 4,5 yıl. Dikili ağacın yok diyorlar, o da doğru evim yok, arabam yok. Benim dikili ağacım çocuklar, gençler, kadınlar.

 

PANDEMİDE AZALAN KAYNAKLAR YATIRIM PLANLAMALRINI VURDU

20220’de tüm dünyayı etkisine alan covid 19 ve belediyemiz üzerinde ne denli yıkıc etkiye sahip olduğu hepiniz tarafından aşikardır. Büyükşehirlerin yapmadığını yaptık, tüm alanlara Tarsus Belediyesini saldık. Merkezi hükümet tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri ile İller Bankasından gelen ödeneklerdeki azami düşüşe rağmen hizmet aşkıyla yola çıktığımız sürece büyük bir set çekti. Kentlerin yönetiminde büyük öneme sahip bu ödeneklerin düşmesi ekonomik planlarda yatırım akıbetlerini bilinmeze sürüklenmesine neden oldu.

Aynı durum Kahramanmaraş depremlerinden sonra da boy göstermiştir. Yaklaşık olarak 9 aydır süren yerel yönetimlerin yaşaması için ihtiyaç duyulan ödenekler 3’te iki oranında düşüş göstermiştir.

 

BELEDİYEYİ 100 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDIK

Tüm bu salgın, doğal afet, ekonomik kriz gibi zorlu süreçlerin dışında 1 Nisan 2019 sabahı kağıt üzerinde 100 milyon TL yazan bugünkü değerine oranla 1 milyar liraya ulaşan bir borç ile teslim aldığımız bir Tarsus Belediyesi vardı. Zaten ekonomik bir buhranın içindeydik. O zamanın 100 milyonu 1 milyardı. Yapılan ve yapılması planlana hizmetlerimize eksi 100 milyon TL ile başladık. Ardından gelen pandemi, ekonomik krizler işimizi daha da zorlaştırmış olsa da eski yönetimden kalan tüm borçları temizleyen ve ekonomik yapısı sapa sağlam bir belediye yaratmamızı kimse engelleyemedi.

 

“TARSUS’UN İL OLMA POTANSİYELİNİ YÜKSELTTİK”

Bizler nüfusu artık nüfusu 500 binin üzerinde olan bir Tarsus’un büyük bir şehir olduğunu dile getirdik. Tarsus’un ekonomisi, sanayisi, nüfusu ile ve sorunlarıyla büyüyor oluşu kenti bir ilçe formundan, sıyırıp bir vilayet forumuna karşımıza çıkarıyordu. Bizlerde bu kentin yerel yöneticileri olarak bu uğurda çalışmalarımızı bambaşka bir yönde hızlandırmaya başladık. Kentimize kazandırdığımız hizmetlerin büyük çoğunluğu artık il olması gerektiğine inandığımız bir şehrin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerdi.

Çiftçiyi, sanayiciyi, eğitimi, kültür ve sanatı, esnafı, gençleri ve kadınları büyük kentin büyük bileşenleri olarak algılayarak ve onların temel ihtiyaçlarına direk cevaplar vererek Tarsus’un il olma potansiyelini yükselttik. ‘İlle’de Tarsus’ dedik.

 

“İLLE’DE TARSUS DİYEMEYENLER, ŞEHRİ YÖNETMEY TALİP”

Başka şehirlerin çıkar ve geleceği için gayret sarf etmeden, başka şehirlerin siyasetini yapmak için rol alanlardan olmadık. Dün Tarsus için ne dediysek bugün o doğrultuda yönümüzü şaşırmadan ilerlemeye devam ediyoruz. İlle’de Tarsus lansmanına çiçek dahi gönderemeyenleri, Tarsus için mangalda kül bırakmazlarken, ‘İlle’de Tarsus’ diyemeyenleri çalışmalarımızı bir takdir ile sunamayanları bugün bu şehri yönetmeye talip olarak görüyoruz.

Tarsus’ta herkes ‘Tarsus’un il olması için çok çalıştık’ diye bağırıyordu” diye konuştu.

 

“BEN HALKIN ADAYAYIM”

Onun bunun, şunun adayı olmadığını söyleyen Bozdoğan, “Ben halkın adayıyım” diyerek, destek istedi.

“Biz bas bağırıyoruz nerede bu kentin Ulaşım Master Planı? Yok. ‘Bizim işimiz belediyecilik’ diyenler Master Planı bile yapmamışken ne belediyeciliğinden bahsediyor” diyen Dr. Haluk Bozdoğan, “Parkları işgal edip 113 tane yer yapacaksınız, Haluk Bozdoğan bunları boşalttığı zaman da zalim olacak. Halk plaja girecek ya, girdirtmeyecekler. Ecrimisil ödedik dediler yalan. SİT alanına kimse ecrimisil ödeyemez. Bunu valilik, kaymakamlık da diyorsa yanlış. Ama ne yaptılar kendi televizyon kanallarında ‘zalim, zorba belediye başkanı’ dediler. Tazminat davası açtık ve kazandık.

 

“BU KENTİN RANTINI, GELECEĞİNİ KİMSELERE BIRAKMAYIN”

Şundan herkes emin olsun; bu kentin rantını halk yaratır ve bu kentin rantı halka eşit olarak dağıtılır, 3-5 tane müteahhide, kendi adamlarına değil. Kebapçı salonu açacaklara değil. O yüzden sizlerden ricam; bu kentin gerçek lobisi sizsiniz, halk. Mecliste bağırırken ‘ben halkın avukatıyım’ derken işte bunun için bağırdım. Bu kentin rantını, bu kentin geleceğini kimselere bırakmayın. Sizler hepsinden daha değerlisiniz. Sizlerin onlardan hiçbir farkınız yok.

 

TARSUS, HEVESKARLARIN ELİNDE ÇEYREK YÜZYILINI KAYBETTİ

Tarsus’un il olması için, büyüyen Tarsus’a yeni bir soluk kazandırabilmek için, Tarsus’u bir adım öteye çıkarabilmek için çalışan, çabalayan somut bir deneyim ortaya koyan hiç kimse yok. ‘Sen kalk ben oturacağım’ mantığı toplumsal karşılığı olmayan söylemlerle bir adım öteye geçme isteğini hevesten başka hiçbir yere taşımaz. Oysa Tarsus, heveskarların elinde çeyrek yüzyılını kaybetmiş, tarihin, kültürün, mutlu insanların başkenti olmaktan uzaklaşarak tarihin en karanlık sürecini yaşamak zorunda kalmıştır.

 

“TARSUS BÜYÜYORKEN HİÇ KİMSE ÖNÜNÜ KAPATAMAZ”

Kanalizasyonları temizlemeniz, şehrinizi diğerlerinden ayırmaz. Çöpleri toplamanız şehrinizi diğerlerinden daha değerli kılamaz. İstanbul çöpleri düzenli alınıyor diye özel değildir. Ankara parkları güzel olduğu için tercih edilmiyor. Belediyecilik bir şehri ve insan ahengini yönetme becerisi istemektedir. Bizler bu şehri yönetirken 5 yıl önce devraldığımız koltuğun yetkileri ile değil 33 yıllık insan ilişkilerimizin sağladığı güvenle hareket ediyoruz. Bu şehrin dağlarını, ovalarını, toprağında ne yetişir bilmeyenlerin bu şehri yönetmeye talip olmasını, Tarsus sevgisini samimi duygularla tasvir edemeyişinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Tarsus sevgisi riske edilemez. Tarsus ateşe atılamaz. Tarsus üzerinde oyun oynanamaz. Tarsus ekonomisi, sanayisi, lojistiği ve nüfusu ile büyüyorken hiç kimse Tarsus’un önünü kapatamaz.

 

“BÜYÜK TARSUS HAREKETİ; UYANMA, SİLKELENME HAREKETİ”

Bugün burada büyük Tarsus hareketine başlıyoruz. Hareketimiz; gözbebeğimiz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizin en önemli kentlerinden birisi haline dönüştürme üzerine kurgulanmış sosyal bir harekettir. Büyük Tarsus hareketi, 10 bin yıllık şehrimizin yeniden uyanması, silkelenmesi ve harekete geçmesi için tasarlanmış bir büyüme hareketidir. Büyük Tarsus hareketi; Tarsus’u değerlerinden ayıracak, Tarsus halkının bağımsız bir şekilde karar almasını sağlayacak sivil harekettir. Büyük Tarsus hareketi; sporda sanatta, bilimde ve sanayide Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olma yolunda rüştünü ispatlamak için yola çıkanların hareketidir.

 

“KULİSLERDE TARSUS’U PAZARLAYANLARIN OYUNLARINI BOZMA HAREKETİ”

Büyük Tarsus hareketi; kirli oyunlarla küçük düşünenlerin ayak oyunları ile geleceğini yok edenlerin, kulislerde Tarsus’u pazarlayanların oyunlarını bozma hareketidir. 7 kere alt üst olduğu söylenen şehrimizin yeni bir devinim hareketidir.

Bu şehirde yaşayan her bir yurttaşımızı, bu kentin geleceğinin belirlenmesinde yol haritası çizeceğimiz Büyük Tarsus Hareketi çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.

Bu uğurda bildiğimiz yoldan şaşmaya, huzurlu ve kutlu yürümeye, Tarsus’u cumhuriyet kenti yapmak için durmadan çalışmaya devam etmek için, bu hareketin ilk neferi olarak Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan olarak yolumda devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA