İŞTE MESKİ’NİN HALİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTE MESKİ’NİN HALİ!


 

Mersin’de yüksek su faturaları ile vatandaşın belini büken MESKİ, 75 TL borç için içeride 89 TL depozite olmasına rağmen faiz işleterek 7 yıl sonra 750 TL’lik tahsilat için K.G isimli vatandaşı icraya verdi!

HEDİYE EROLU

 

Mersin’de vatandaşlar her geçen gün daha da yükselen su faturalarından şikayet etmenin yanı sıra Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (MESKİ) kaliteli hizmet alamayarak da mağdur olmaya devam ediyor. Yıllarca su faturasını aksatmadan düzenli ödemesine rağmen icraya verilerek mağdur edilen K.G isimli yurttaşın yaşadıkları MESKİ’nin içine düştüğü vahim hali bir kez daha gözler önüne serdi.

Sağlık Mahallesinde 40 yılı aşkın süre yaşadığı evi 2016 yılında müteahhide satan K.G, Kasım’da evi boşaltıp anahtarı teslim etti.

Ancak aradan geçen 7 yılın ardından K.G ödenmediği ileri sürülen su faturası borcu nedeniyle MESKİ tarafından icraya verildi. Kapatma işlemi yapmasına rağmen 75 TL’lik borcu MESKİ’de ki 89 TL’luk depozitosundan kesilmeyen vatandaş, faiz işletilerek 750 TL olarak ödemek zorunda bırakıldı.

Üstelik boşalttığı ev yıkılıp yerine yenisi yapılan binadaki su saatinin MESKİ’ye teslim edilmemesi nedeniyle yeniden kapatma işlemi yapmak istese de başarılı olamayan K.G., evinin olduğu yere bina yapan müteahhidin de MESKİ’ye teslim etmesi gereken evrakları teslim etmediğini buna rağmen söz konusu yerde ki 6 daireye abonelik verildiğini öğrendi. Vatandaş MESKİ’den gelecek yanıtı beklerken, kurumun geldiği iş bilmez hal bir kez daha gözler önüne serildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA