Okullar sorunlarla açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okullar sorunlarla açıldı


 

Mersin’de eğitim öğretim ara tatilin ardından sorunlarla başladı. Kış mevsiminin gelmesi ile özellikle ısıtma sistemlerinde ki eksiklikler yağış ve rüzgarlar nedeniyle okullarda ki bakım onarım yetersizliği öne çıkan konular oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde 13 Kasım Pazartesi günü, birinci dönem ara tatiline başlayan öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi ilk ders zilinin çalmasıyla eğitim hayatlarına tekrardan başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı takviminin tarihlerine göre okullar, 13 Kasım 2023 Pazartesi itibariyle ilk ara tatile girmişti.

İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak.

Yarıyıl tatili 19 Ocak 2024 Cuma günü, ikinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak.

Ancak Mersin’de eğitim öğretim ara tatilin ardından sorunlarla başladı. Mersin genelinde bin 403 okulda 30 bin 541 öğretmen ile okula yeni başlayan 31 bin 133 uyum ve 36 bin 201’i 1. sınıf öğrencisi olmak üzere 396 bin 373 öğrenci, yeniden eğitime başlamanın heyecanını yaşadı.

 

SINIFLAR AĞZINA KADAR DOLU; DERSLİKLER YETERSİZ

Özellikle yoğun göç sonrası gerek sınıf mevcudiyetlerinin çok fazla olması gerek derslik sayısındaki yetersizlik Mersin eğitiminin en büyük sorunu olurken, yeni okul yatırımlarındaki eksiklikler tepki çekiyor.

 

OKULLARIN FİZİKİ YETERSİZLİĞİ HAD SAFHADA

Öte yandan mevcut okulların fiziki yetersizlikleri de öne çıkan bir başka konu olarak öne çıkıyor. Kış mevsiminin gelmesi ile özellikle ısıtma sistemlerinde ki eksiklikler yağış ve rüzgarlar nedeniyle okullarda ki bakım onarım yetersizliği öne çıkan konular oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA