Büyükşehir Aydıncık’ta 4,5 yıl sonra çark etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir Aydıncık’ta 4,5 yıl sonra çark etti!


 

Aydıncık’ın en büyük sorunu olan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi için yıllardır hayata geçmesi beklenen “Aydıncık Atıksu Arıtma Tesisi” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi 4,5 yıl sonra seçime 4 ay kala çark ederek yıllardır kabul etmediği yeri kabul edip, proje hazırlayarak onay için İl Bank’a sundu!

HEDİYE EROĞLU

 

Kanalizasyon sorununa yıllardır çözüm bekleyen Mersin’in Aydıncık ilçesinin sesi, seçime 4 ay kala duyuldu! Aydıncık’ın en büyük sorunu olan kanalizasyon altyapısı için kurulması için uğraşılan “Aydıncık Atıksu Arıtma Tesisi” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi 4,5 yıl sonra çark ederek yıllardır kabul etmediği yeri kabul edip, proje hazırlayarak onay için İl Bank AŞ’ye sundu!

Mersin il merkezine 173 kilometre uzaklıkta bulunan ve pırıl pırıl plajı, doğal güzellikleri, ince uzun 9 kilometrelik kıyı şeridi ile adeta cennetten bir köşe olan Aydıncık, gelen haber ile sevinse de kaybettiği yıllara üzüldü.

 

TAHSİS TARTIŞMASI PROJEYİ GECİKTİRDİ

Konuyla ilgili gelişmeler yıllardır bu alanda önemli çalışmalar yürüten Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (AGİKDER) MESKİ ile yaptığı yazışmalarla ortaya çıktı.

AGİKDER yönetimi MESKİ ile ilgili görüşmeleri sonrası kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere Aydıncık’ın önemli sorunlarının en başında kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisinin olmamasıdır. Yine bildiğiniz üzere bu sorunun aşılamamasının en önemli nedenlerinden birisi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesisi kurmak talep ettiği arazi ile Mersin Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmek istenilen başka bir arazi konusunda yıllardır uzlaşma sağlanamaması idi.

 

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Kurumların ya da siyasetçilerin her ne nedenle olursa olsun anlaşamaması, biz mağdur vatandaşların temel insani taleplerinin karşılanmaması için bir mazeret oluşturamaz. Bu nedenle, AGİKDER olarak kuruluşumuzdan bu yana kanalizasyon konusunu sürekli gündeme taşıdık. Resmi yazılarımıza ilaveten muhatapları ile görüşmeler yaptık, sosyal medyada ağırlıklı olarak yer verdik. Foseptik kuyu taşmalarına yönelik fotoğrafları, sizlerin de katkısı ile kamuoyu önünde paylaşmaya başladık. Resmi dairelerin lağım suyu atıklarının sorgulanmasına yönelik paylaşımlar yaptık. Birçok paylaşımımız basına, yerel medyaya yansıdı. Dolayısıyla Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin gündemine bir kez daha girmesi sağlandı.

 

YENİ PROJE ONAYA SUNULDU

Bu çabalar sürerken ‘Aydıncık’a kanalizasyon ve arıtma sistemi kurulması’ talebimize yönelik yazdığımız yazıya, Aydıncık Kaymakamlığı kanalıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü cevap vermiştir. Yazıda aynen; ‘Bahse konu olan Aydıncık ilçesi kanalizasyon şebekesi 2020 yılında İl Bank A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanmış olup, o yıllarda atıksu arıtma tesisi yapılmamıştır. Genel Müdürlüğümüz olarak atıksu arıtma tesisi projesi yaptırılmış olup, İl Bank A. Ş. Genel Müdürlüğü onayına sunulmuştur.’ denilmektedir.

 

 

MALİYETİ YÜKSEK OLACAK

Yazı içeriği hakkında daha net bilgiler alınabilmesi adına MESKİ yetkilileri ile Yönetim Kurulu Başkanımız ve Başkan Yardımcımız görüşmüştür. Yapılan görüşmede; arıtma tesisinin kurulması için uygun alan gördükleri yeri talep ettiklerini ancak talep edilen yerin tahsis edilmediği ancak yapım maliyetini artıracak başka bir alan önerilmesi üzerine uzun süre anlaşma sağlanamadığı belirtilmiştir. Sorununun çözümünün daha fazla uzamaması adına MESKİ’ye önerilen ancak arıtma tesisi yapım maliyetinin iki kattan daha fazla artıracak olan alanın kabul edilmek zorunda kalındığı, yüksek maliyet içerse de tesise yönelik projenin hazırlandığı ve onay için İl Bank A.Ş’ye sunulduğu belirtilmiştir. İl Bank’ın projeye olumlu cevap vermesi halinde hızlı bir şekilde tesisin yapılarak Aydıncık’ın kanalizasyon ve atıksu arıtma sistemine kavuşturulacağı bilgisi verilmiştir. Bu kapsamda katkı sunan ve çözüm için çabalayanlara teşekkür ederiz. En büyük teşekkürü ise kanalizasyon sistemini çalışır vaziyete getirerek bu halkı fosseptik kuyularından, lağım taşmalarından kurtaracak olan kurum ve kişilere yapılacaktır. Umutla güzel haberleri bekliyoruz.

 

“SÜREÇ HIZLANDIRILMALI”

Bu kapsamda; İl Bank A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün MESKİ tarafından hazırlanan ‘Aydıncık Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’ni hızlı bir şekilde onaylamasını istiyoruz. Aydıncık halkının daha fazla zaman kaybetmemesi için tüm Mersin Milletvekillerini, Aydıncık’ta teşkilatı olan siyasi partileri, Aydıncık için benim de katkı verecek gücüm var diyen her bir kişiyi, bu konuyu takip etmeye, süreci hızlandırmak için güç vermeye davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA